Hoe maak je een e-mailadres aan in DirectAdmin?

Direct Admin is een control panel dat wordt gebruikt voor het beheren van webhosting accounts. Hier kun je eenvoudig een e-mailadres aanmaken. Volg de onderstaande stappen om dit proces te voltooien.

Stap 1: Inloggen op DirectAdmin

 • Ga naar de Direct Admin loginpagina via je webbrowser. Deze is meestal te vinden op het adres jouwdomein.nl:2222 of via een link die door je hostingprovider is verstrekt.
 • Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op je account.

Stap 2: Navigeer naar e-mailaccounts

 • Eenmaal ingelogd, zoek je naar het tabblad of de link ‘E-mail Management’ of ‘E-mailaccounts’. Hier vind je een overzicht van je bestaande e-mailaccounts (zie screenshot).
 • Als je ‘E-mailaccounts’ hebt gevonden, klik erop om toegang te krijgen tot het beheer van je e-mailaccounts.

E-mail account in directadmin makne

Stap 3: Maak een nieuw e-mailaccount aan

 • Klik op ‘Create e-mail account’ of ‘Nieuw e-mailaccount aanmaken’. Hierdoor kom je op een pagina waar je de gegevens voor je nieuwe e-mailaccount kunt invoeren.
 • Vul de vereiste informatie in, zoals het gewenste e-mailadres, wachtwoord en, indien nodig, de mailboxquota.
 • Na het invullen van de gegevens, klik op de knop ‘Create’ of ‘Aanmaken’ om je nieuwe e-mailaccount aan te maken.

Stap 4: Bewaar je gegevens

 • Na het aanmaken van je e-mailaccount, worden de inloggegevens direct weergegeven. Het is cruciaal om deze gegevens goed te bewaren, omdat je ze meestal maar eenmalig te zien krijgt. Noteer je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord op een veilige plaats.

E-mail tips voor DirectAdmin

 1. Wachtwoordbeheer: Gebruik een sterk en uniek wachtwoord voor elk e-mailaccount. Een wachtwoordmanager kan hierbij helpen om wachtwoorden veilig op te slaan en te beheren.
 2. E-mail Forwarders: Overweeg het gebruik van e-mail forwarders als je e-mails automatisch wilt doorsturen naar een ander e-mailadres.
 3. Mailboxquota: Stel een realistisch mailboxquota in om te voorkomen dat je mailbox te snel vol raakt. Dit kan vooral belangrijk zijn als je veel grote bijlagen verwacht te ontvangen.
 4. SPF & DKIM Records: Voor extra beveiliging en om de bezorgbaarheid van je e-mails te verbeteren, configureer SPF en DKIM records via DirectAdmin.

Het aanmaken van een e-mailadres in DirectAdmin is een relatief eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid. Het is van belang om de inloggegevens van het nieuwe e-mailadres zorgvuldig te bewaren en extra beveiligingsmaatregelen te overwegen voor een veilige en effectieve e-mailervaring.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.