Hoe maak je een E-mailadres aan in Direct Admin?

Direct Admin is een control panel dat wordt gebruikt voor het beheren van webhosting accounts. Hier kun je eenvoudig een e-mailadres aanmaken. Volg de onderstaande stappen om dit proces te voltooien.

Stap 1: Inloggen op Direct Admin

 • Ga naar de Direct Admin loginpagina via je webbrowser. Deze is meestal te vinden op het adres jouwdomein.nl:2222 of via een link die door je hostingprovider is verstrekt.
 • Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op je account.

Stap 2: Navigeer naar E-mailaccounts

 • Eenmaal ingelogd, zoek je naar het tabblad of de link ‘E-mail Management’ of ‘E-mailaccounts’. Hier vind je een overzicht van je bestaande e-mailaccounts (zie screenshot).
 • Als je ‘E-mailaccounts’ hebt gevonden, klik erop om toegang te krijgen tot het beheer van je e-mailaccounts.

Stap 3: Maak een nieuw e-mailaccount aan

 • Klik op ‘Create e-mail account’ of ‘Nieuw e-mailaccount aanmaken’. Hierdoor kom je op een pagina waar je de gegevens voor je nieuwe e-mailaccount kunt invoeren.
 • Vul de vereiste informatie in, zoals het gewenste e-mailadres, wachtwoord en, indien nodig, de mailboxquota.
 • Na het invullen van de gegevens, klik op de knop ‘Create’ of ‘Aanmaken’ om je nieuwe e-mailaccount aan te maken.

Stap 4: Bewaar je gegevens

 • Na het aanmaken van je e-mailaccount, worden de inloggegevens direct weergegeven. Het is cruciaal om deze gegevens goed te bewaren, omdat je ze meestal maar eenmalig te zien krijgt. Noteer je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord op een veilige plaats.

Extra Tips:

 1. Wachtwoordbeheer: Gebruik een sterk en uniek wachtwoord voor elk e-mailaccount. Een wachtwoordmanager kan hierbij helpen om wachtwoorden veilig op te slaan en te beheren.
 2. E-mail Forwarders: Overweeg het gebruik van e-mail forwarders als je e-mails automatisch wilt doorsturen naar een ander e-mailadres.
 3. Mailboxquota: Stel een realistisch mailboxquota in om te voorkomen dat je mailbox te snel vol raakt. Dit kan vooral belangrijk zijn als je veel grote bijlagen verwacht te ontvangen.
 4. SPF & DKIM Records: Voor extra beveiliging en om de bezorgbaarheid van je e-mails te verbeteren, configureer SPF en DKIM records via Direct Admin.

Conclusie

Het aanmaken van een e-mailadres in Direct Admin is een relatief eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid. Het is van belang om de inloggegevens van het nieuwe e-mailadres zorgvuldig te bewaren en extra beveiligingsmaatregelen te overwegen voor een veilige en effectieve e-mailervaring.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.