Wanneer je in WooCommerce een product bewerkt, kom je een belangrijke optie tegen: ‘Eigenschappen’. Dit zijn attributen die belangrijke kenmerken van je product beschrijven, zoals materiaal, kleur, maat, en meer.

WooCommerce producteigenschappen

Deze eigenschappen helpen bij het organiseren van je producten en maken het voor klanten makkelijker om te vinden wat ze zoeken.

Met deze eigenschappen kun je ook variabele producten in WooCommerce maken. Als voorbeeld, je verkoopt een jas in meerdere maten. Je maakt één product en met de eigenschappen maak je verschillende variaties voor de maten. Ook kun je dan een voorraad beheren per variatie.

Eigenschappen toevoegen per product

Hoe voeg je dan eigenschappen toe aan een WooCommerce product voor het maken van variaties? Dat leggen we je stap voor stap uit hieronder.

 1. Product bewerken:
  • Navigeer naar ‘Producten’ in je WooCommerce dashboard.
  • Kies het product dat je wilt bewerken of maak een nieuw WooCommerce product aan.
 2. Ga naar ‘Eigenschappen’:
  • Scroll binnen het product naar beneden tot je de sectie ‘Productgegevens’ vindt.
  • Klik op ‘Eigenschappen’, een van de tabs in deze sectie.
 3. Eigenschap toevoegen:
  • Klik op ‘Eigenschap toevoegen’. Hiermee open je een veld waar je een nieuwe eigenschap kunt definiëren.
  • Voer een naam in voor de eigenschap, zoals ‘Kleur’, ‘Materiaal’, of ‘Maat’.
 4. Eigenschap waarden specificeren:
  • In het veld ‘Waarde(n)’ voer je de specifieke eigenschapwaarden in.
  • Als een product meerdere waarden heeft voor een eigenschap, scheid deze dan met een verticale streep ‘|’. Bijvoorbeeld, voor kleuren zou je kunnen invoeren: ‘Rood|Blauw|Groen’.
 5. Opslaan en publiceren:
  • Nadat je de eigenschappen hebt ingevoerd, vergeet niet om het product op te slaan. Klik op ‘Bijwerken’ of ‘Publiceren’ om de wijzigingen op te slaan.

Variabel product aanmaken

Als je een WooCommerce product voorzien hebt van eigenschappen kun je een variabel product aanmaken. Als je variaties gemaakt hebt kun je deze per variatie een prijs en voorraad toekennen.

Globale eigenschappen

Naast het individueel toevoegen van eigenschappen, kun je ook globale eigenschappen instellen die je kunt hergebruiken bij meerdere producten. Dit is handig als je dezelfde eigenschappen hebt over verschillende producten.

Je kunt hierin bijvoorbeeld een eigenschap schoenmaat aanmaken met een aantal maten. Deze kun je dan bij verschillende producten zelf selecteren. Deze kunnen dan ook weer terugkomen in FacetWP filters bijvoorbeeld.

De globale eigenschappen maak je niet bij het product zelf maar via WooCommerce, vervolgens producten en dan vind je daar de sectie eigenschappen.

Tips

 • Gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat de eigenschappen en waarden duidelijk en consistent zijn. Dit helpt klanten bij het filteren en zoeken van producten op je website. Als voorbeeld, als je maat 42 schoenen hebt zorg dat alle producten die beschikbaar zijn in deze maat ook deze eigenschap hebben.
 • Zichtbaarheid op productpagina: Je kunt instellen of een eigenschap zichtbaar is op de productpagina of alleen gebruikt wordt voor het organiseren van je producten in de backend.

Door het zorgvuldig en consequent toevoegen van eigenschappen aan je producten, verbeter je niet alleen de gebruikerservaring op je website, maar help je ook bij het optimaliseren van je productcatalogus voor zowel klanten als zoekmachines.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.