Wat is Elementor?

Het bouwen van een aantrekkelijke en functionele WordPress website kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet bekend bent met coderen of complexe technische aspecten.

Gelukkig is er een krachtige tool voor WordPress, Elementor die je in staat stelt om prachtige webpagina’s te maken zonder dat je een expert hoeft te zijn. In deze stap-voor-stap handleiding zullen we je laten zien hoe je de gratis versie van Elementor kunt gebruiken om je WordPress website te voorzien van de Elementor plugin.

Uiteraard kun je naast Elementor kiezen voor een ander WordPress zoals bijvoorbeeld Avada of nog beter het GeneratePress thema wat gebruik maakt van de Gutenberg editor.

ElementorElementor installeren en activeren

Hoe kun je de gratis versie van Elementor installeren en activeren? Elementor installeren op je WordPress website. Ga naar het dashboard van je WordPress website en navigeer naar “Plugins” > “Nieuwe plugin”. Zoek naar “Elementor” en klik op “Nu installeren”. Zodra de installatie is voltooid, activeer je de WordPress plugin.

Als je meer wilt dan kun je gebruik maken van de premium versie van Elementor die te koop is op Elementor.com onder de naam Elementor Pro.

Elementor

Elementor heeft een intuïtieve interface die bestaat uit drie hoofdonderdelen: het zijbalkpaneel aan de linkerkant, het bewerkingsgebied in het midden en de bovenste werkbalk. Het zijbalkpaneel bevat verschillende elementen en widgets die je kunt slepen en neerzetten op je pagina. Het bewerkingsgebied is waar je de inhoud van de geselecteerde widget kunt bewerken en aanpassen.

  1. Een sectie toevoegen
    Een sectie is de basisbouwsteen van je pagina. Klik op het “+”-pictogram in het midden van het bewerkingsgebied om een nieuwe sectie toe te voegen. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende sectie-indelingen.
  2. Widgets toevoegen en bewerken
    Binnen elke sectie kun je widgets toevoegen. Klik op het “+”-pictogram binnen de sectie om de widgetbibliotheek te openen. Hier vind je een breed scala aan widgets, zoals tekstvakken, afbeeldingen, knoppen, formulieren en nog veel meer. Sleep een widget naar het bewerkingsgebied en pas de inhoud en stijl aan zoals gewenst.
  3. Geavanceerde instellingen en responsiviteit
    Elementor biedt geavanceerde instellingen om de stijl, lay-out en responsiviteit van je pagina te beheren. Door op een widget te klikken, verschijnt het instellingenpaneel aan de linkerkant. Hier kun je verschillende opties aanpassen, zoals kleuren, lettertypen, marges, animaties en nog veel meer. Vergeet niet om je pagina regelmatig op te slaan terwijl je werkt.

Publiceer je pagina

Zodra je tevreden bent met het ontwerp en de inhoud van je pagina, klik je op “Publiceren” om je werk live te zetten op je WordPress website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.