Het exporteren van alle URL’s van een WordPress website kan handig zijn voor verschillende doeleinden, zoals het maken van een sitemap, het controleren van de statuscodes of het uitvoeren van SEO-analyses.

Hier zijn enkele opties waarmee je alle URL’s van een WordPress website kunt exporteren.

SEO plugin

Stap 1: Installeer een SEO plugin

De eenvoudigste manier om alle URL’s van je WordPress-website te exporteren, is door een SEO-plug-in te gebruiken, zoals Yoast SEO of RankMath SEO. Beide plug-ins hebben een functie waarmee je een XML-sitemap kunt genereren.

  1. Installeer en activeer de gewenste SEO-plug-in via het WordPress dashboard als je deze nog niet hebt geïnstalleerd.
  2. Ga naar de instellingen van de SEO-plug-in. Meestal vind je deze in het WordPress-dashboard onder “SEO” of “Instellingen” van de desbetreffende plug-in.
  3. Zoek naar de sitemapopties. In Yoast SEO is dit te vinden onder “SEO” > “Algemeen” > “Functies” en schakel de “XML-sitemaps” in.
  4. Klik op de link naar de sitemap. De URL van de sitemap is meestal iets als “https://voorbeeld.com/sitemap_index.xml“.

Stap 2: Download de sitemap

Klik op de link naar de sitemap om de XML-sitemap te openen. Dit bestand bevat alle URL’s van je website. Je kunt de inhoud van de sitemap kopiëren en plakken in een tekstbestand als je de URL’s wilt opslaan voor verdere analyse of verwerking.

Stap 3: Alternatieve methode

Als je geen SEO-plug-in gebruikt of als je om een andere reden geen XML-sitemap hebt, kun je ook een tool van derden gebruiken om de URL’s van je website te scannen en te exporteren. Er zijn verschillende online tools beschikbaar die dit kunnen doen. Een populaire tool is Screaming Frog SEO Spider, die een gratis versie heeft waarmee je tot 500 URL’s kunt scannen. Deze tool zal je website crawlen en alle URL’s ophalen.

Screaming Frog

  1. Download en installeer Screaming Frog SEO Spider op je computer.
  2. Start de tool en voer de URL van je website in.
  3. Klik op de “Start” knop om het crawlen te starten.
  4. Wacht tot het crawlproces is voltooid.
  5. Ga naar het tabblad “Bulk Export” en selecteer de “All Inlinks” of “All Outlinks” optie, afhankelijk van wat je nodig hebt (inlinks zijn interne links op je site, outlinks zijn externe links naar andere sites).
  6. Exporteer de URL’s naar een CSV- of tekstbestand.

Op deze manier kun je alle URL’s van je WordPress website exporteren voor verdere analyse. Heel handig als je bijvoorbeeld bezig bent met het optimaliseren van de vindbaarheid van je webshop en je wilt aan alle producten het merk ‘Burnshield‘ toevoegen. Of een nieuwe kleur toevoegen bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.