FacetWP sorteeroptie in WooCommerce

FacetWP is een geavanceerde filteringplugin die gebruikt kan worden om krachtige en interactieve sorteeropties toe te voegen aan je WordPress WooCommerce site. Deze sorteerfunctie kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren door klanten meer controle te geven over hoe producten worden weergegeven.

FacetWP sorteren implementeren

Voeg onderstaande code toe aan het functions.php bestand van je thema of gebruik de plugin Code Snippets om de code toe te voegen en te beheren.

// replace default woocommerce sort by 
if ( ! function_exists( 'woocommerce_catalog_ordering' ) ) {
  /**   * Output facet sort box instead of woocommerce's   */  

function woocommerce_catalog_ordering() {    
echo facetwp_display( 'sort' );  
}}

Code uitleg

 • Deze code controleert eerst of de functie woocommerce_catalog_ordering al bestaat. Als dit niet het geval is, wordt een nieuwe functie gedefinieerd.
 • Binnen deze functie vervangt echo facetwp_display( ‘sort’ ); de standaard WooCommerce sorteerfunctie met het FacetWP sorteervak, wat de gebruikers meer sorteeropties geeft.

Extra opties

 1. FacetWP configureren: Na het toevoegen van de code, configureer de FacetWP plugin via de WordPress dashboard om de gewenste sorteeropties en -instellingen in te stellen.
 2. Thema Aanpassen: Zorg ervoor dat je thema compatibel is met FacetWP en WooCommerce, en pas waar nodig het thema aan om een soepele integratie te garanderen.
 3. Testen: Na configuratie en aanpassing van het thema, test de nieuwe sorteerfunctie grondig om zeker te zijn dat het naar behoren werkt en geen conflicten of problemen veroorzaakt.

Het integreren van de FacetWP sorteerfunctie in een WooCommerce website kan de zoekervaring van gebruikers aanzienlijk verbeteren. Door deze aanpassingen kan men een gebruikersvriendelijke productcatalogus creƫren, wat uiteindelijk kan leiden tot een verhoogde klanttevredenheid en meer conversie.

Let wel op, voordat je wijzigingen aanbrengt in de code van je website, maak altijd een back-up van je website en voer wijzigingen eerst uit in een ontwikkelomgeving om mogelijke conflicten en problemen te voorkomen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.