“Geblokkeerd vanwege verboden toegang (403)” is een HTTP-statuscode die aangeeft dat de server het verzoek begrijpt dat door de client is gedaan, maar weigert het uit te voeren vanwege authenticatie- of autorisatieredenen.

In de context van Google Search Console betekent “Geblokkeerd vanwege verboden toegang (403)” dat Google geen toegang heeft tot een bepaalde pagina op jouw website omdat deze geblokkeerd of beperkt is door de server- of website beveiligingsinstellingen.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem, zoals onjuiste machtigingen die zijn ingesteld op de pagina, een onjuist geconfigureerd .htaccess-bestand of een beveiligingsplugin die de toegang van Googlebot tot de pagina blokkeert. Om het probleem op te lossen, kun je de serverlogboeken en de beveiligingsinstellingen van jouw website controleren om ervoor te zorgen dat Googlebot toegang heeft tot de pagina.

Je kunt ook de “Ophalen als Google”-tool in Google Search Console gebruiken om te zien hoe Googlebot toegang heeft tot jouw pagina’s en eventuele problemen te identificeren.