“Gecrawld – momenteel niet geïndexeerd” in Google Search Console betekent dat Google de URL van jouw pagina heeft gevonden en gecrawld (geïndexeerd) heeft, maar de pagina op dit moment niet in de zoekresultaten is opgenomen.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een tijdelijke vertraging in het indexeren van de pagina of dat de pagina is uitgesloten van indexering via een noindex-tag via bijvoorbeeld de Yoast SEO plugin of RankMath of een robots.txt-bestand.

Pagina indexeren

Als je wilt dat de pagina wordt geïndexeerd en weergegeven in de zoekresultaten, moet je ervoor zorgen dat de pagina geschikt is voor indexering en dat er geen beperkingen zijn die de toegang van Google tot de pagina belemmeren. Je kunt dit controleren door de pagina te bekijken en ervoor te zorgen dat er relevante en unieke inhoud op staat en dat er geen noindex-tag of uitsluitingsregels in het robots.txt-bestand zijn opgenomen.

Als je de pagina hebt geoptimaliseerd voor indexering, kun je de pagina opnieuw laten crawlen door Google door de URL in te dienen via de URL-inspectietool in Google Search Console.