RankMath, een SEO plugin voor WordPress, biedt functionaliteiten om de SEO van je website of webshop te verbeteren en kan worden gebruikt in combinatie met andere plugins of tools die een inhoudsopgave genereren.

Nog beter is om de inhoudsopgave direct met RankMath te maken. Het maken van een inhoudsopgave (Table of Contents, TOC) in je WordPress berichten of pagina’s met behulp van de RankMath SEO plugin is heel gemakkelijk.

Inhoudsopgave met RankMath

  1. Installeer en activeer RankMath: Installeer eerst de RankMath plugin op je WordPress website en activeer de plugin. Na activatie moet je de plugin configureren met de Rank Math setup wizard​​.
  2. TOC RankMathToevoegen van de inhoudsopgave block: Ga naar het bericht- of paginabewerkingsscherm waar je de inhoudsopgave wilt toevoegen. Klik op het ‘+’-icoon en zoek naar de ‘Table of Contents by Rank Math’ block. Voeg een titel toe voor je inhoudsopgave. Rank Math genereert automatisch een inhoudsopgave op basis van de koppen in je bericht​​.
  3. Aanpassen van inhoudsopgave block: RankMath’s table of contents block biedt verschillende opties om de inhoudsopgave aan te passen aan je behoeften. Dit omvat het bewerken van koppen in de inhoudsopgave, het verbergen van bepaalde koppen, het automatisch toevoegen van ankerteksten aan koppen, het aanpassen van RankMath TOCde uitlijning en het kiezen van de lijststijl (bijvoorbeeld genummerd of met opsommingstekens)​​.

Let op: Rank Math’s Table of Contents Block is alleen beschikbaar voor de Block Editor. Gebruik je de classic editor van WordPress of andere paginabouwers zoals Elementor of Divi, dan wordt aanbevolen om andere compatibele TOC-plugins te gebruiken.

Extra optie voor RankMath inhoudsopgave

Je kunt de standaard Engelse titel ‘Table of Content’ aanpassen in RankMath voor iedere nieuwe inhoudsopgave die je toe wilt voegen. Ook kun je standaard instellen dat het een geordende lijst is met nummers ervoor of juist niet.

Als laatste kun je ook standaard titels uitsluiten. Wil je bijvoorbeeld alleen H2 koppen gebruiken? Vink dit hier dan aan/uit. Dit kun je ook doen per toegevoegde inhoudsopgave maar als je nooit een H3 kop in een inhoudsopgave terug wilt zien is dit een goede optie uiteraard.

  • RankMath algemene instellingen
  • Ga naar ‘blokken’

Hier vind je alle instellingen die hierboven beschreven worden.

Inhoudsopgave rankmath

 

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.