Wil je een inhoudsopgave toevoegen aan je berichten in je WordPress website en maak je (nog) geen gebruik van de Gutenberg editor voor het schrijven van je berichten? Dan kun je helaas geen gebruik maken van de RankMath inhoudsopgave.

Table of Contents Plus plugin voor WordPress

Om een inhoudsopgave toe te voegen aan je WordPress-berichten of pagina’s met de Table of Contents Plus plugin, volg je deze stappen:

  1. Installeer en activeer de Table of Contents plugin: Zoek naar ‘Table of Contents Plus’ in het plugin-gedeelte van je WordPress-dashboard. Installeer en activeer de plugin.
  2. Configureer de Plugin: Na activatie, ga naar de instellingen van de plugin, meestal te vinden onder ‘Instellingen’ of direct in het hoofdmenu van je dashboard. Hier kun je verschillende opties aanpassen, zoals automatische plaatsing, het aantal koppen waarna de inhoudsopgave verschijnt, uiterlijk en stijl.
  3. Automatische of handmatige Invoeging: Afhankelijk van je instellingen, voegt de plugin automatisch een inhoudsopgave in bij je berichten en pagina’s. Als je de inhoudsopgave handmatig wilt plaatsen, gebruik dan de shortcode [toc] op de gewenste plaats in je bericht of pagina.
  4. Bewerk en publiceer: Na het invoegen van de inhoudsopgave, bekijk je het bericht of de pagina om te zorgen dat alles naar wens is. Daarna kun je het publiceren of updaten.

De Table of Contents Plus plugin helpt de navigatie in lange berichten of pagina’s te verbeteren en kan ook bijdragen aan SEO door een duidelijke structuur en makkelijke navigatie voor gebruikers te bieden.

Als je een voorbeeld wilt zien kun je bijvoorbeeld kijken naar dit artikel over alle kabouterpaden in Nederland op Mamasmeisje.com.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.