Heb je last van verdachte activiteiten op je website en vraag je je af of een bepaald IP-adres verantwoordelijk is voor spam of andere ongewenste interacties?

AbuseIPDB.com biedt een oplossing om IP-adressen te controleren en te zien of ze bekend staan om misbruik. In dit kennisbankartikel leggen we uit hoe je AbuseIPDB.com kunt gebruiken om een IP-adres te controleren.

Abuseipdb

Wat is abuseipdb.com?

 1. Bezoek AbuseIPDB.com: Navigeer naar de website van AbuseIPDB.com in je webbrowser. Je zult een duidelijk en gebruiksvriendelijk interface vinden waar je direct aan de slag kunt.
 2. IP-adres invoeren: Op de homepage vind je een zoekbalk waar je het IP-adres dat je wilt controleren kunt invoeren. Zorg ervoor dat je het correcte IP-adres invoert zonder extra spaties of tekens.
 3. Resultaten analyseren na het invoeren van het IP-adres krijg je toegang tot een rapport met gedetailleerde informatie. Dit kan bevatten:
  • De spamstatus van het IP-adres.
  • Hoeveel en wat voor soort meldingen er zijn gemaakt.
  • De laatste gemelde activiteit.
  • Een score die aangeeft hoe verdacht het IP-adres is.
 4. Melden van misbruik: Als je zelf misbruik wilt melden, kun je dat ook doen via AbuseIPDB.com. Hiervoor moet je een account aanmaken. Na registratie kun je bijdragen aan de database door verdachte IP-adressen te rapporteren.
 5. Gebruik de API voor ontwikkelaars biedt AbuseIPDB een API waarmee je de IP-controle functionaliteit in je eigen systemen kunt integreren. Zo kun je automatisch IP-adressen controleren en reageren op verdachte activiteiten.

AbuseIPDB.com is een krachtig hulpmiddel voor iedereen die zijn website veilig wil houden. Door IP-adressen te controleren en te rapporteren, draag je bij aan een veiliger internet en help je misbruik te voorkomen.

Als je verdachte ip-adressen gevonden hebt kun je deze het beste blokkeren via je .htaccess bestand. Eventueel kun je ook via CloudFlare of je WordPress hosting de lijst blokkeren.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.