De linkteller in RankMath is een nuttige functie voor het beheren en optimaliseren van interne en externe links op je WordPress website.

Wat doet de linkteller in RankMath?

 1. Telling van interne links: De linkteller analyseert je berichten en pagina’s om het aantal interne links te tellen. Dit zijn zowel de links die vanuit een pagina of bericht naar andere delen van je website of webshop verwijzen, maar ook de inkomende interne links (links van andere pagina’s op je website die naar het betreffende bericht of pagina verwijzen).
 2. Telling van externe links: Naast interne links telt de tool ook het aantal externe links in je berichten en pagina’s. Dit zijn links die van je website naar andere websites leiden.
 3. SEO-voordelen: Interne linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO. Het helpt zoekmachines om de structuur van je website te begrijpen en draagt bij aan de verdeling van paginawaarde (linkjuice) binnen je website. Het houden van een balans in interne links zorgt voor een betere gebruikerservaring en helpt zoekmachines bij het effectiever indexeren van je site.
 4. Identificatie van kansen: Door te weten welke berichten weinig interne links hebben, kun je kansen identificeren voor interne linkbuilding, wat kan bijdragen aan betere posities in de zoekmachines.
 5. Beheer van externe links: Te veel externe links kunnen de autoriteit van je pagina verdunnen. De linkteller helpt je om dit in de gaten te houden, zodat je strategische beslissingen kunt nemen over het plaatsen van externe links.
 6. Controle en optimalisatie: Regelmatige controle van je linkprofiel met de linkteller stelt je in staat om je SEO-strategie te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je site goed gestructureerd en verbonden is, zowel intern als extern.

Link Count Rankmath

Waar vind je de RankMath link teller?

In RankMath kun je de Link Teller-functie vinden tijdens het bewerken van een bericht of pagina in WordPress. Hier is hoe je het kunt gebruiken:

 1. Ga naar je WordPress dashboard en selecteer het bericht of de pagina waaraan je wilt werken.
 2. Scroll naar het gedeelte waar je de inhoud van het bericht of de pagina bewerkt. Onder de bewerkingsvakken voor de inhoud, zul je een sectie met RankMath SEO-instellingen zien.
 3. Klik op de “RankMath” tab om de SEO-instellingen voor dat bericht of die pagina te openen.
 4. In de RankMath-meta box zie je verschillende tabbladen. Klik op het tabblad “Content-Analyse”.
 5. Hier zul je de Link Teller vinden, samen met andere SEO-gerelateerde informatie en suggesties. De Link Teller toont het aantal interne en externe links in het bericht of de pagina.

Met de Link Teller kun je snel zien hoeveel links je hebt toegevoegd en of je interne en externe links in balans zijn. Het kan je helpen bij het optimaliseren van de linkstructuur van je inhoud voor een betere gebruikerservaring en SEO-resultaten.

Als je hier meer over wilt weten verwijzen we graag naar de RankMath documentatie.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.