Met RankMath SEO kun je eenvoudig meta-titels en -beschrijvingen aanpassen voor je berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen. Hier zijn de stappen om meta-titels en -beschrijvingen aan te passen met Rank Math SEO:

 1. Log in op je WordPress-dashboard.
 2. Open een bestaand bericht of pagina, of maak een nieuw bericht of pagina aan.
 3. Scroll naar beneden naar het RankMath SEO-metabox onder de content editor. Hier zie je een voorbeeld van hoe je bericht of pagina eruit zal zien in de zoekresultaten.
 4. Klik op het potloodpictogram naast het voorbeeld om de meta-titel en meta-beschrijving te bewerken.
 5. Je ziet nu twee tekstvelden: ‘Title’ (Titel) en ‘Description’ (Beschrijving).
  • ‘Title’: Pas de meta-titel aan door de gewenste tekst in het tekstveld in te voeren. Je kunt ook variabelen gebruiken, zoals %title% voor de berichttitel of %sitename% voor de naam van je website.
  • ‘Description’: Pas de meta-beschrijving aan door de gewenste tekst in het tekstveld in te voeren. Dit moet een korte en informatieve samenvatting zijn van je bericht of pagina. Probeer het binnen 160 tekens te houden voor de beste resultaten.
 6. Terwijl je de meta-titel en -beschrijving aanpast, zie je een realtime voorbeeld van hoe je bericht of pagina eruit zal zien in de zoekresultaten.
 7. Klik op ‘Close Editor’ (Editor sluiten) om terug te keren naar het RankMath SEO-metabox.
 8. Update of publiceer je bericht of pagina om de wijzigingen op te slaan.

Door deze stappen te volgen, kun je meta-titels en -beschrijvingen aanpassen met RankMath SEO. Goed geoptimaliseerde meta-titels en -beschrijvingen kunnen de zichtbaarheid van je berichten en pagina’s in de zoekresultaten verbeteren en de doorklikratio (CTR) verhogen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.