Overstappen van de Yoast SEO plugin naar RankMath op je WordPress website is een eenvoudig proces.

Dit komt ook omdat RankMath standaard al alle gegevens vanuit Yoast importeert en ook eventuele redirects vanuit de Redirection plugin automatisch overneemt. En dit alles met een simpele wizard waarin je automatisch alles invoert.

Je vind de wizard onder Dashboard en vervolgens het tabblad Setup Wizard. Dit geldt zowel voor de Free als de Premium versie van RankMath.

Setup wizard

Overstappen van Yoast naar Rankmath

  1. Backup je website: Voordat je begint, is het belangrijk om een volledige backup van je website te maken. Dit is een standaard veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van grote wijzigingen.
  2. Installeer RankMath: Ga naar het ‘Plugins’ gedeelte van je WordPress-dashboard, klik op ‘Nieuwe toevoegen’ en zoek naar ‘RankMath SEO’. Installeer en activeer de plugin.
  3. Deactiveer Yoast SEO: Voordat je de gegevens migreert, deactiveer je de Yoast SEO-plugin. Het is belangrijk om niet beide SEO-plugins tegelijkertijd actief te hebben, omdat dit conflicten en prestatieproblemen kan veroorzaken. Overigens geeft RankMath ook al zelf een waarschuwing mochten beide plugins aanstaan.
  4. Migratie-assistent van RankMath: RankMath heeft een ingebouwde migratie-assistent die de SEO-gegevens van Yoast SEO automatisch kan overzetten. Na activatie van RankMath, zou je een optie moeten zien om gegevens te migreren van Yoast SEO. Volg de stappen in de assistent om de migratie te voltooien.RankMath wizard
  5. Controleer de overgezette gegevens: Nadat de migratie is voltooid, is het belangrijk om je website te doorlopen en te controleren of titels, meta-beschrijvingen, en andere SEO-instellingen correct zijn overgezet. Controleer ook of sitemaps en eventuele redirects correct zijn ingesteld.
  6. Configureer RankMath instellingen: Ga door de instellingen van RankMath en pas deze aan volgens de behoeften van je website. RankMath biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, dus neem de tijd om vertrouwd te raken met de verschillende opties.
  7. Test je website: Controleer je website op eventuele problemen na de migratie. Test of alle pagina’s correct laden, of de SEO-titels en -beschrijvingen correct verschijnen in de zoekresultaten, en of er geen gebroken links zijn.
  8. Deactiveer en verwijder Yoast SEO: Zodra je ervan overtuigd bent dat alles goed werkt, kun je Yoast SEO deactiveren en verwijderen. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige plugins op je site actief zijn.
  9. Monitor je SEO-prestaties: Na de overstap is het verstandig om je SEO-prestaties in de gaten te houden. Dit kan je doen via RankMath’s dashboard of externe tools zoals Google Analytics en Google Search Console.

Zorg ervoor dat je elke stap zorgvuldig volgt en neem de tijd om de nieuwe instellingen en functies van RankMath te leren kennen om het maximale uit je SEO-inspanningen te halen.

Yoast SEO naar RankMath in WordPress

Als je alles wilt weten over migreren van Yoast SEO naar RankMath in je WordPress website verwijzen we je graag naar deze volledige handleiding van RankMath.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.