Een metabeschrijving is een kort stukje tekst dat de inhoud van een webpagina samenvat. Deze beschrijving wordt in HTML-code van de pagina geplaatst in de vorm van een meta-tag. Hoewel deze tekst niet direct zichtbaar is op de webpagina zelf, wordt het vaak weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines onder de titel van de pagina.

Meta beschrijving

Waarom een metabeschrijving?

  1. SEO: Hoewel metabeschrijvingen niet direct de zoekmachine-rangschikking beïnvloeden, kunnen ze wel de click-through rates (CTR) beïnvloeden. Een aantrekkelijke en relevante metabeschrijving kan meer gebruikers aanmoedigen om op de link te klikken.
  2. Informatief: Het biedt een beknopte uitleg van de inhoud van de pagina, wat gebruikers helpt te beslissen of de pagina relevante informatie bevat voor hun zoekopdracht.
  3. Marketing: Het is een kans om een marketingboodschap of call-to-action te presenteren om bezoekers te verleiden de pagina te bezoeken.

Een goede metabeschrijving is meestal tussen de 150-160 tekens lang en bevat relevante trefwoorden om de aandacht van zowel zoekmachines als gebruikers te trekken. Het moet accuraat de inhoud van de pagina weerspiegelen en aantrekkelijk zijn geschreven.

Waar vul je een metabeschrijving in?

Je kunt een metabeschrijving invullen bij plugins als RankMath en Yoast SEO. Deze plugins bieden per pagina of bericht een optie om een metabeschrijving in te vullen.

Metabeschrijving WordPress

Houdt er wel rekening mee dat alles wat je hier invoert niet direct zichtbaar is op Google, het loont de moeite om een aangepaste pagina of bericht eenmalig in te dienen in Google Search Console. Dan nog steeds is het vaak zo dat Google zelf content van de pagina gebruikt om de metabeschrijving in te vullen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.