Onveilige scripts in WordPress website

Een veilige website is essentieel om het vertrouwen van de bezoekers te winnen en om de integriteit van de site te behouden. Het hebben van een SSL-certificaat is cruciaal, maar het is niet de enige maatstaf voor de veiligheid van een site.

Zelfs met een SSL-certificaat kunnen er nog steeds meldingen over onveilige inhoud verschijnen, vaak als gevolg van het laden van elementen zoals afbeeldingen, JavaScript, CSS, of verschillende Google Fonts via http:// in plaats van https://.

Vind de fouten in WordPress

In dit artikel zullen we enkele strategieën bespreken om onveilige scripts op je WordPress website te identificeren en te corrigeren.

  1. Gebruik van SSL-certificaat: SSL-certificaten zijn noodzakelijk voor het creëren van een beveiligde verbinding tussen de server en de bezoeker. Naast het installeren van een SSL-certificaat, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elementen van de website veilig geladen worden.
  2. Identificatie van onveilige scripts: Het identificeren van onveilige scripts is de eerste stap om ze te corrigeren. Een veelvoorkomende reden voor onveiligheidswaarschuwingen zijn elementen die via http:// worden geladen. Om deze elementen te vinden, kan men browserontwikkelingstools gebruiken, zoals de console in Chrome Developer Tools, of specifieke plugins zoals Really Simple SSL voor WordPress.
  3. Het aanpassen van URLs: Na de identificatie van onveilige scripts, is de volgende stap het aanpassen van de URLs van http:// naar https://. Dit zorgt ervoor dat alle elementen op de website via een beveiligde verbinding worden geladen. Het is ook mogelijk om de .htaccess-file aan te passen om alle verkeer naar https:// te forceren.
  4. Updates en onderhoud: Het regelmatig updaten van WordPress, plugins, en thema’s is essentieel om de veiligheid van de website te waarborgen. Oudere versies kunnen kwetsbaarheden bevatten die de veiligheid van de site in gevaar kunnen brengen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld WordPress onderhoud afsluiten bij ons.
  5. Gebruik van security plugins: Er zijn verschillende security plugins beschikbaar voor WordPress die helpen om de website te beschermen tegen verschillende bedreigingen. Plugins zoals Wordfence en Sucuri Security bieden uitgebreide beveiligingsoplossingen, waaronder firewall, malware scan, en beveiligingsaudits.
  6. Hosting & backups: Een betrouwbare en veilige hosting omgeving is eveneens cruciaal. Het is ook belangrijk om regelmatig backups te maken van de website om verlies van gegevens te voorkomen bij eventuele veiligheidsincidenten.
  7. Meldingen en rapporten: Het instellen van meldingen en het monitoren van beveiligingsrapporten kan vroegtijdige detectie van beveiligingsproblemen mogelijk maken. Dit maakt het mogelijk om proactief te reageren op mogelijke beveiligingsrisico’s.

Alleen SSL-certificaat is niet voldoende.

Het waarborgen van de veiligheid van een WordPress-website omvat meer dan alleen het installeren van een SSL-certificaat. Het is van cruciaal belang om proactief te zoeken naar en te handelen tegen onveilige scripts en andere kwetsbaarheden.

Door regelmatig onderhoud, het gebruik van betrouwbare beveiligingsplugins, en het monitoren van de website, kan men een veilige en betrouwbare online aanwezigheid handhaven.

Met behulp van deze website vind je de onveilige aanroepen en kan je achterhalen waar de oorzaak van het probleem zit.

Vervolgens kun je in veel gevallen met de tool voor zoeken en vervangen het probleem oplossen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.