PHP-beheer in cPanel

PHP, de populaire server-side scriptingtaal, evolueert voortdurend met nieuwe versies die regelmatig worden uitgebracht. Het is cruciaal om bij te blijven met deze updates, vooral wanneer ze als stabiel worden beschouwd en je WordPress-thema’s en plug-ins ook up-to-date zijn. Een van de handigste manieren om PHP op je webhosting account te beheren, is via cPanel.

In dit artikel zullen we je begeleiden bij het gebruik van de PHP opties in cPanel en hoe je kunt overschakelen naar nieuwe PHP versies. We zullen ook benadrukken waarom het van belang is om aandacht te besteden aan je PHP configuratie bij het uitvoeren van een versie-update.

PHP-updates zijn belangrijk

PHP updates bieden tal van voordelen, waaronder verbeterde beveiliging, prestatieverbeteringen en nieuwe functies. Hier zijn enkele redenen waarom je je PHP versie moet bijwerken:

  1. Beveiliging: Nieuwe PHP versies bevatten vaak patches voor bekende beveiligingsproblemen. Door bij te werken, bescherm je je website tegen potentiële bedreigingen.
  2. Prestaties: Elke PHP release optimaliseert de code en verbetert de prestaties. Snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring zijn het resultaat.
  3. Compatibiliteit: Moderne WordPress thema’s en plug-ins worden vaak ontwikkeld met de nieuwste PHP versies in gedachten. Als je niet bijwerkt, loop je het risico dat je website niet meer goed werkt.

PHP opties in cPanel

Wanneer je inlogt op cPanel, vind je een speciale sectie voor PHP opties. Hier kun je de PHP versie voor je website configureren. Volg deze stappen om toegang te krijgen tot deze instellingen:

PHP versie wijzigen

  1. Inloggen op cPanel: Ga naar je webhostingaccount en log in op cPanel.
  2. Zoek naar ‘PHP opties’ of ‘PHP Selector’: In het cPanel-dashboard zou je een sectie moeten vinden met de naam ‘PHP opties’ of ‘PHP Selector’. Dit kan variëren afhankelijk van de webhostingprovider.
  3. Selecteer de gewenste PHP versie: Binnen de PHP opties kun je de PHP versie selecteren die je wilt gebruiken voor je website. Kies de nieuwste stabiele versie voor de beste prestaties en beveiliging.

Overschakelen naar een nieuwe PHP-versie

Bij het overschakelen naar een nieuwe PHP versie zijn er enkele belangrijke aandachtspunten:

  1. Controleer je website: Voordat je de PHP versie bijwerkt, moet je ervoor zorgen dat je thema’s, plug-ins en de core van je WordPress website compatibel zijn met de nieuwe PHP versie. Raadpleeg de ontwikkelaarsdocumentatie of updategidsen voor specifieke informatie.
  2. Maak een back-up: Het is altijd verstandig om een volledige back-up van je website te maken voordat je PHP bijwerkt. Mocht er iets misgaan, kun je snel terugkeren naar de vorige versie.
  3. Controleer PHP instellingen: Het wijzigen van de PHP versie kan enkele PHP configuratieopties resetten. Zorg ervoor dat alle benodigde PHP opties zijn ingeschakeld voor je website om naar behoren te blijven functioneren.

PHP versie aangepast in cPanel?

Het updaten van je PHP versie via cPanel is een essentiële stap om de beveiliging en prestaties van je website te waarborgen. Zorg ervoor dat je website compatibel is met de nieuwe versie en houd rekening met de configuratieopties om een soepele overgang te garanderen. Met regelmatige updates kun je profiteren van de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen die PHP te bieden heeft.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.