Als het gaat om SEO-plugins voor WordPress, zijn RankMath en Yoast twee van de populairste opties. Beide zijn krachtige tools die website-eigenaren en ontwikkelaars kunnen helpen om hun website beter te optimaliseren voor zoekmachines. Maar welke van deze twee is de beste keuze? In dit artikel vergelijken we RankMath en Yoast om te zien welke plugin het beste is voor uw WordPress-website.

Prijs

Laten we beginnen met de prijs. Yoast biedt zowel een gratis als een betaalde versie, terwijl Rank Math alleen een gratis versie heeft. Hoewel de gratis versie van Yoast voldoende functies biedt voor de meeste website-eigenaren, biedt de betaalde versie meer geavanceerde functies en ondersteuning.

Met RankMath heb je toegang tot alle functies zonder te hoeven betalen. Dit kan vooral nuttig zijn voor kleinere websites of bloggen die geen groot budget hebben voor SEO-tools.

Functionaliteiten

Beide plugins bieden vergelijkbare functies, zoals het optimaliseren van titels en meta descriptions, het analyseren van inhoud op zoekwoordsuggesties, het maken van sitemaps, het optimaliseren van afbeeldingen, het beheren van schema markup en meer.

RankMath biedt echter meer geavanceerde functies, zoals geavanceerde WooCommerce SEO-optimalisatie, integratie met Google Search Console, ondersteuning voor meertalige websites, een geavanceerde 404-monitoring en meer. Yoast heeft daarentegen meer integraties met andere tools, zoals Google Analytics, en biedt ook functies voor sociale media-optimalisatie.

Gebruiksgemak

Beide plugins zijn gebruiksvriendelijk en hebben een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is. RankMath heeft echter een meer geavanceerde interface met meer opties op één pagina. Dit kan handig zijn voor ervaren gebruikers die weten wat ze willen aanpassen. Aan de andere kant kan het overweldigend zijn voor beginners.

Yoast heeft daarentegen een meer vereenvoudigde interface met minder opties op één pagina. Dit kan gemakkelijker zijn voor beginners die niet veel ervaring hebben met SEO.

Onze mening

Over het algemeen zijn zowel Rank Math als Yoast geweldige opties voor SEO-plugins voor WordPress. Onze voorkeur gaat volledig naar RankMath. Meer functies en een stabielere plugin. Uiteindelijk kun je het beste beide tools uitproberen en beslissen welke het beste werkt voor de specifieke WordPress website en behoeften.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.