Als het gaat om SEO-plugins voor WordPress, zijn RankMath en Yoast twee van de populairste opties. Beide zijn krachtige plugins die website-eigenaren en webdesigners kunnen helpen om hun website beter te optimaliseren voor zoekmachines. Maar welke van deze twee is de beste keuze? In dit artikel vergelijken we RankMath en Yoast om te zien welke plugin het beste is voor uw WordPress-website.

Prijs

Laten we beginnen met de prijs. Yoast en RankMath bieden zowel een gratis als een betaalde versie. Hoewel de gratis versie van Yoast en RankMath voldoende functies bieden voor de meeste website eigenaren, biedt de betaalde premium versie meer geavanceerde functies en ondersteuning.

Met RankMath heb je toegang tot meer functies zonder te hoeven betalen. Dit kan vooral nuttig zijn voor kleinere WordPress websites of bloggers die geen groot budget hebben voor SEO-tools.

Functionaliteiten

Beide plugins bieden vergelijkbare functies, zoals het optimaliseren van titels en meta descriptions, het analyseren van inhoud op zoekwoordsuggesties, het maken van sitemaps, het optimaliseren van afbeeldingen, het beheren van schema markup en meer.

RankMath biedt echter meer geavanceerde functies, zoals geavanceerde WooCommerce SEO-optimalisatie, integratie met Google Search Console, ondersteuning voor meertalige websites, een geavanceerde 404-monitoring en meer.

Yoast heeft ook integraties met andere tools, zoals Google Analytics, en biedt ook functies voor sociale media-optimalisatie. Waar de premium versie van RankMath in uitblinkt is vooral de opties voor geavanceerde structured data om je pagina’s, berichten en producten mee te verrijken.

Gebruiksgemak

Beide plugins zijn gebruiksvriendelijk en hebben een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is. RankMath heeft echter een meer geavanceerde interface met meer opties op één pagina. Dit kan handig zijn voor ervaren gebruikers die weten wat ze willen aanpassen. Aan de andere kant kan het overweldigend zijn voor beginners.

Yoast heeft een meer vereenvoudigde interface met minder opties op één pagina. Dit kan gemakkelijker zijn voor beginners die niet veel ervaring hebben met SEO.

Onze mening

Over het algemeen zijn zowel RankMath als Yoast goede opties voor SEO-plugins voor WordPress. Onze voorkeur gaat volledig naar RankMath Pro. Meer functies en een stabielere plugin. Daarnaast is de support ook erg goed weten wij uit ervaring.

Ook Kinsta heeft een vergelijking geschreven over Yoast vs RankMath: https://kinsta.com/blog/rank-math-vs-yoast/

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.