WordPress websites maken allemaal gebruik van een SQL database. Hierin wordt alle informatie opgeslagen die op de website verwerkt is. Als je website langere tijd bestaat, loopt de database voller en voller met bijvoorbeeld revisies. Hierdoor wordt de performance van je website trager. Het is dus van belang dat je regelmatig je database optimaliseert. Lees is deze blog hoe je de revisies compleet uitschakelt of als je liever op safe speelt en het aantal bewaarde revisies beperkt.

Revisies van een WordPress websiteRevisies uitschakelen of beperken

Voor het compleet uitschakelen van alle revisies van berichten en pagina’s heb je toegang nodig tot het bestand wp-config.php. Check eerst of deze code aanwezig is define(‘WP_POST_REVISIONS’, false); en zo niet, voeg deze dan toe.

Voor het beperken van het aantal bewaarde revisies van berichten en pagina’s heb je ook toegang nodig tot wp-config.php. Voeg dan de volgende code toe: define(‘WP_POST_REVISIONS’, hier_het_aantal_invullen);

Revisies via de database verwijderen

Mochten de bovenstaande methodes niet werken dan kun je ook via PHPMyadmin de database handmatig opschonen. Je zult zien dat de tabel Je-Database-Prefix_Post (kan bijv. WP_ zijn) het grootst aantal MB’s is.

Hoe verwijder je alle revisies van WordPress berichten en pagina’s uit je database? Voer de query DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = “revision”; uit. Maak vooraf wel een back-up van je database, mochten er problemen optreden dan kun je altijd nog terug! En pas de table prefix ( wp_ ) aan naar de prefix van jouw database.

Door de genoemde query uit te voeren worden alle revisies verwijderd uit je database. Vervolgens kan je je tabellen optimaliseren door het uitvoeren van deze query: OPTIMIZE TABLE wp_posts; Je zult zien dat deze database queries een voordeel opleveren van meerdere MB’s!

Revisies beheren via plug-in

Mocht je de bovenstaande methodes te ingewikkeld vinden dan is het ook mogelijk om hier een WordPress plugin voor te gebruiken. Deze hebben vaak meerdere functies, je kunt de revisies beheren maar ook de database optimaliseren, spam verwijderen en concepten verwijderen bijvoorbeeld. Welke plugins zijn hiervoor geschikt?

Je hebt meerder mogelijkheden. Ik benoem er hier twee.

  1. WP-optimize plugin, revisies, concepten en spam reacties verwijderen en je database optimaliseren.
  2. WP-db manager, database repareren, back-up maken van je database, database herstellen en database querie’s uitvoeren.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.