Serve scaled images melding in GTMetrix

In de 2020 versie van GTMetrix, is de ‘Serve Scaled Images’ melding minder prominent aanwezig, maar dit neemt niet weg dat het van groot belang is om deze te bekijken en te adresseren waar nodig.

De melding is te vinden onder het tabblad ‘Structure’, maar om deze en andere opmerkingen te zien, moet u rechts klikken op ‘view all audits’. Hier vindt u alle aanmerkingen die GTMetrix voor uw website heeft, inclusief de ‘Serve Scaled Images’ indien van toepassing.

Belang van scaled images

De ‘Serve Scaled Images’ melding is bijzonder relevant omdat het optimaliseren van afbeeldingen een significante invloed kan hebben op de prestaties en laadsnelheid van een website. Te grote afbeeldingen die in een kleiner formaat worden weergegeven, verbruiken onnodig veel data, wat weer resulteert in langere laadtijden.

Een veelvoorkomend scenario bijvooreeld is dat afbeeldingen worden geüpload met afmetingen van 800 x 600 pixels maar uiteindelijk worden ze weergegeven als 200 x 150 pixels.

Hier is duidelijk optimalisatie mogelijk. Door foto’s in het juiste formaat te uploaden, kan veel winst behaald worden qua laadtijden en dataconsumptie. Echter, deze strategie is niet altijd even effectief, vooral niet met bepaalde WordPress thema’s.

Responsive afbeeldingen en WordPress thema’s

Sommige WordPress-thema’s, zoals het hier genoemde Enfold thema of het Avada thema, laden afbeeldingen responsive in, waardoor ze verschillende formaten nodig hebben afhankelijk van het apparaat waarmee de website wordt bekeken. Dit zorgt ervoor dat het optimaliseren van afbeeldingen minder rechttoe-rechtaan is.

Het vraagt om meer geavanceerde oplossingen en aanpassingen om ervoor te zorgen dat alle afbeeldingen correct geschaald worden zonder de visuele presentatie van de website te compromitteren.

Mogelijke oplossingen

Voor degenen die geconfronteerd worden met dergelijke problemen, kan het gebruik van image optimization plugins een uitkomst bieden. Deze plugins kunnen automatisch afbeeldingen comprimeren en resizen om de best mogelijke prestaties te garanderen, zonder de kwaliteit significant te verminderen.

Ook het handmatig aanpassen van de afbeeldingsgroottes via beeldbewerkingssoftware is een valide optie, vooral als men volledige controle over de kwaliteit en grootte wil behouden.

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de opties die Shortpixel biedt.

Het is cruciaal om aandacht te besteden aan de ‘Serve Scaled Images’ melding in GTMetrix, en de nodige stappen te ondernemen om de afbeeldingen op uw website te optimaliseren. Dit kan leiden tot verbeterde websiteprestaties, betere gebruikerservaring en uiteindelijk, een hogere SEO-ranking.

Door thema-specifieke nuances te begrijpen en gebruik te maken van beschikbare tools en technieken, kunt u ervoor zorgen dat uw website zo efficiënt en effectief mogelijk functioneert.

Lees alles over GTmetrix.com in deze blog over website speedtesten

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.