Een redirect aanmaken? Waarom is dat nodig, zul je je afvragen? Dit heeft een hele simpele reden. Bezoekers die http intoetsen en je website gaan bezoeken zonder dat er een redirect gemaakt is zullen ook daadwerkelijk de http versie te zien krijgen. Maar je hebt een SSL-certificaat, dus dat wil je niet.

Hoe pas je het htaccess-bestand dan aan? Log in via FTP en in de root van je websitebestanden zul je een htacess bestand aantreffen. Open dit en voeg de onderstaande regels toe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://{REQUEST_URI} [L,R=301]

Dit is voldoende om alle bezoekers automatisch naar de beveiligde versie van je website te redirecten door middel van een permanente 301 redirect. Ook voor de Google zoekresultaten is dit van belang. Als mensen jouw website in de zoekresultaten tegenkomen dan zal dit, zeker de eerste tijd na je migratie, nog een link naar de http versie van je website zijn. Met bovenstaande code klikken bezoekers op de http-versie en krijgen de https-versie te zien.

Als laatste is het ook van belang voor de backlinks die je ondertussen hebt naar je website. Ook deze verwijzen naar de http-versie en moeten dus automatisch doorgestuurd naar de nieuwe https-URL’s. Anders zul je iedereen die ooit een link naar jouw website geplaatst heeft moeten vragen deze aan te passen.

Een hele handige tool voor het maken van regels in je htaccess-bestand is http://www.aleydasolis.com/htaccess-redirects-generator/ Hier kun je ook regels aan maken voor het automatisch doorsturen van bezoekers naar de www- of juist non-www versie van je website.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.