Wat is elementor?

Het bouwen van een aantrekkelijke en functionele website kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet bekend bent met coderen of complexe technische aspecten. Gelukkig is er een krachtige tool genaamd Elementor die je in staat stelt om prachtige webpagina’s te maken zonder dat je een expert hoeft te zijn. In deze stap-voor-stap handleiding zullen we je laten zien hoe je Elementor kunt gebruiken om je WordPress-website naar een hoger niveau te tillen.

 1. Elementor installeren en activeren
  Om te beginnen moet je Elementor installeren op je WordPress-website. Ga naar het dashboard van je WordPress-site en navigeer naar “Plugins” > “Nieuwe plugin”. Zoek naar “Elementor” en klik op “Nu installeren”. Zodra de installatie is voltooid, activeer je de plugin.
 2. Een nieuwe pagina maken
  Ga naar het dashboard en klik op “Pagina’s” > “Nieuwe pagina”. Geef je pagina een titel en klik op “Bewerken met Elementor” om de Elementor-interface te openen.
 3. Kennismaken met de Elementor-interface
  Elementor heeft een intuïtieve interface die bestaat uit drie hoofdonderdelen: het zijbalkpaneel aan de linkerkant, het bewerkingsgebied in het midden en de bovenste werkbalk. Het zijbalkpaneel bevat verschillende elementen en widgets die je kunt slepen en neerzetten op je pagina. Het bewerkingsgebied is waar je de inhoud van de geselecteerde widget kunt bewerken en aanpassen.
 4. Een sectie toevoegen
  Een sectie is de basisbouwsteen van je pagina. Klik op het “+”-pictogram in het midden van het bewerkingsgebied om een nieuwe sectie toe te voegen. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende sectie-indelingen.
 5. Widgets toevoegen en bewerken
  Binnen elke sectie kun je widgets toevoegen. Klik op het “+”-pictogram binnen de sectie om de widgetbibliotheek te openen. Hier vind je een breed scala aan widgets, zoals tekstvakken, afbeeldingen, knoppen, formulieren en nog veel meer. Sleep een widget naar het bewerkingsgebied en pas de inhoud en stijl aan zoals gewenst.
 6. Geavanceerde instellingen en responsiviteit
  Elementor biedt geavanceerde instellingen om de stijl, lay-out en responsiviteit van je pagina te beheren. Door op een widget te klikken, verschijnt het instellingenpaneel aan de linkerkant. Hier kun je verschillende opties aanpassen, zoals kleuren, lettertypen, marges, animaties en nog veel meer. Vergeet niet om je pagina regelmatig op te slaan terwijl je werkt.
 7. Publiceer je pagina
  Zodra je tevreden bent met het ontwerp en de inhoud van je pagina, klik je op “Publiceren” om je werk live te zetten op je WordPress-website.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.