Een virtueel product in WooCommerce is een producttype dat geen fysiek component heeft en daarom niet verzonden hoeft te worden. Dit kan van alles zijn dat digitaal geleverd wordt, zoals software, diensten, abonnementen, cursussen, e-books, muziekdownloads, of andere digitale goederen.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van virtuele producten in een WooCommerce webshop.

Virtuele producten in WooCommerce

Waarvoor kun je virtuele producten in WooCommerce inzetten? En wat zijn de opties?

  1. Geen fysieke verzending: Aangezien het product niet fysiek is, worden er geen verzendkosten gerekend als een virtueel product in de winkelmand zit.
  2. Directe levering: Virtuele producten kunnen direct geleverd worden, meestal via downloadlinks die getoond worden na het afrekenen of via e-mail.
  3. Toegang of licenties: Bij sommige virtuele producten, zoals software of online cursussen in bijvoorbeeld LearnDash, wordt vaak een toegangscode of licentie verstrekt in plaats van een fysiek item.
  4. Aanpassingen: Virtuele producten kunnen aangepast worden, bijvoorbeeld met verschillende licentieopties, toegangstijden, of abonnementsduur.
  5. Voorraadbeheer: Voor virtuele producten is meestal geen traditioneel voorraadbeheer nodig, maar je kunt wel instellen hoe vaak een product gekocht kan worden of een limiet instellen op het aantal licenties.

Virtueel product

Virtueel product maken in WooCommerce ?

Hoe voeg je een virtueel product toe in WooCommerce? In principe voeg je een normaal simpel product toe en vink je aan dat dit product virtueel is. Zie de screenshot hier naast.

  1. Product toevoegen: Ga naar je WordPress dashboard, navigeer naar ‘Producten’, en klik op ‘Nieuw toevoegen’.
  2. Productgegevens: Vul de productnaam, beschrijving, en andere relevante details in.
  3. Virtueel product selecteren: In het gedeelte ‘Productgegevens’, vind je een vakje om het product als ‘Virtueel’ te markeren. Hiermee worden verzendopties en -gewicht uitgeschakeld.
  4. Prijsstelling en overige opties: Stel je prijs in en configureer eventuele andere opties, zoals downloadbare inhoud, toegangscodes, of licenties.
  5. Publiceren: Nadat je alle details hebt ingevuld, publiceer je het product.

Virtuele producten zijn ideaal voor ondernemers en bedrijven die digitale goederen of diensten aanbieden, omdat ze een eenvoudige en directe manier bieden om deze producten online te verkopen en te leveren.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.