Een meta beschrijving is een kort stukje tekst dat de inhoud van een webpagina samenvat. Deze beschrijving wordt in HTML-code van de pagina geplaatst in de vorm van een meta-tag. Hoewel deze tekst niet direct zichtbaar is op de webpagina zelf, wordt het vaak weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines onder de titel van de pagina.

Waarom een meta beschrijving?

  1. SEO: Hoewel meta beschrijvingen niet direct de zoekmachine-rangschikking beïnvloeden, kunnen ze wel de click-through rates (CTR) beïnvloeden. Een aantrekkelijke en relevante meta beschrijving kan meer gebruikers aanmoedigen om op de link te klikken.
  2. Informatief: Het biedt een beknopte uitleg van de inhoud van de pagina, wat gebruikers helpt te beslissen of de pagina relevante informatie bevat voor hun zoekopdracht.
  3. Marketing: Het is een kans om een marketingboodschap of call-to-action te presenteren om bezoekers te verleiden de pagina te bezoeken.

Een goede meta beschrijving is meestal tussen de 150-160 tekens lang en bevat relevante trefwoorden om de aandacht van zowel zoekmachines als gebruikers te trekken. Het moet accuraat de inhoud van de pagina weerspiegelen en aantrekkelijk zijn geschreven.

Je kunt een meta beschrijving invullen bij plugins als RankMath en Yoast SEO.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.