Wat is Elementor?

Elementor is een populaire drag-and-drop page builder-plugin voor WordPress websites, waarmee gebruikers op een visuele manier aantrekkelijke en responsieve webpagina’s kunnen maken zonder kennis van codering. Met Elementor kunnen gebruikers hun eigen pagina’s ontwerpen en aanpassen, en deze pagina’s kunnen worden toegevoegd aan elke WordPress-website.

Elementor gratis of betaald?

Elementor is beschikbaar in zowel een gratis als een betaalde versie, met de betaalde versie die extra functies en widgets bevat. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een breed scala aan functies en widgets, waaronder tekst- en afbeelding-widgets, video-widgets, formulier-widgets, kaart-widgets en meer.

Een van de belangrijkste voordelen van Elementor is de drag-and-drop-functionaliteit. Dit betekent dat gebruikers elementen zoals tekst, afbeeldingen en widgets kunnen slepen en neerzetten op de pagina om het ontwerp aan te passen. Elementor biedt ook een groot aantal sjablonen voor verschillende soorten pagina’s, zoals landingspagina’s, blogs en portfolio’s.

Elementor biedt ook responsieve ontwerpmogelijkheden, waarmee gebruikers de weergave van hun pagina’s kunnen aanpassen op basis van het apparaat waarop de pagina wordt bekeken. Met deze functie kunnen gebruikers bijvoorbeeld een andere weergave kiezen voor desktop, tablet en mobiele apparaten.

Koppelingen Elementor met WordPress plugins

Daarnaast biedt Elementor integraties met veel populaire WordPress plugins en -services, zoals WooCommerce, Mailchimp en Zapier, waarmee gebruikers de functionaliteit van hun website kunnen uitbreiden.

In de betaalde versie van Elementor, genaamd Elementor Pro, worden nog meer functies en widgets aangeboden. Zo biedt Elementor Pro toegang tot meer sjablonen en thema’s, de mogelijkheid om pop-ups en formulieren te maken, de mogelijkheid om aangepaste CSS en JavaScript toe te voegen en meer.

Elementor is een krachtige page builder-plugin voor WordPress, waarmee gebruikers op een visuele manier aantrekkelijke en responsieve webpagina’s kunnen maken zonder kennis van codering. Het biedt een breed scala aan functies en widgets, integraties met populaire WordPress plugins en -services, en is beschikbaar in zowel een gratis als betaalde versie.

Elementor is een handige tool voor elke WordPress agency die op zoek is naar een eenvoudige en effectieve manier om hun pagina’s te ontwerpen en aan te passen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.