WordPress contactformulier maken?

Hoe maak je binnen WordPress een contactformulier? Er zijn verschillende plugins die het mogelijk maken om een contactformulier in je WordPress website in te bouwen. Wij zetten een aantal opties voor je op een rijtje, dit zijn uiteraard lang niet alle beschikbare opties maar een selectie.

Contactformulier in HTML

Je kunt ervoor kiezen om een contactformulier zelf op te bouwen in HTML. Hiervoor is wel meer dan gemiddelde technische kennis vereist.

Contactformulier in je thema

Onze favoriete WordPress thema’s zijn zoals je misschien weet het Flatsome theme, Avada theme en het Enfold theme. Al deze thema’s zijn voorzien van een pagebuilder waarmee je ook relatief eenvoudig een contactformulier in je website in kunt bouwen.

Contactformulier met Contact Form 7

Een populaire plugin binnen de WordPress community is de gratis plugin Contact Form 7.  Het nadeel van deze plugin vinden wij dat je allerlei extra plugins nodig hebt om extra functionaliteiten te koppelen aan je contactformulieren op je website. Bijvoorbeeld het opslaan van de inzendingen in je database is geen standaard optie. Dit kan vervelend zijn als na een tijdje blijkt dat je contactformulieren niet goed verzonden worden, je hebt geen enkele historie. In deze blog vind je 18 handige tips voor Contact Form 7.

Contactformulier met Gravity Forms

Veruit onze favoriet is de alleskunner Gravity Forms. Dit is een premium plugin met oneindig mogelijkheden, van basis contactformulier tot geavanceerde formulieren met API koppelingen en nog veel meer. Wij hebben een aantal blogs hierover geschreven, lees bijvoorbeeld eens deze blog met 7 tips voor uitbreidingen van Gravity Forms.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.