WordPress meertalig maken

Er zijn veel verschillende plugins waarmee je meertaligheid in kunt regelen voor je website of webshop. We beschrijven twee verschillende opties.

WPML (WordPress Multilingual Press) plugin

Met deze WordPress plugin krijg je de mogelijkheid om vanuit 1 dashboard alle talen te beheren. Het grootste nadeel van de WPML plugin is dat is dat het een enorme aanslag op je server capaciteit is. Je hebt echt wel een stevige server nodig om probleemloos WPML te kunnen gebruiken.

Bekijk hier alle opties van WPML.

Multilingualpress

Een beter alternatief vinden wij Multilingualpress. Hiermee maak je van jouw website een multisite. Iedere taal krijgt een eigen locatie. Je koppelt de verschillende websites middels Multilingualpress aan elkaar.

Heb je een webshop en wil je hier ook gebruik maken van meertaligheid? Dan is ons advies om gebruik te maken van de Multistore plugin. Hiermee krijg je een extra optie, netwerkorders en netwerkproducten.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.