Hoe zet je een WordPress pagina op privé?

Soms wil je misschien een pagina op je WordPress website privé maken, zodat alleen bepaalde mensen deze kunnen bekijken. Dit kan handig zijn voor pagina’s met gevoelige informatie of voor inhoud die nog in ontwikkeling is en nog niet klaar is om publiekelijk getoond te worden.

WordPress maakt het eenvoudig om elke pagina of bericht privé te maken met slechts een paar klikken.

Pagina op privé te zetten in WordPress

Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding om een WordPress pagina op privé te zetten:

  1. Log in op je WordPress dashboard: Begin door in te loggen op je WordPress dashboard met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Navigeer naar de pagina of het bericht: Ga naar ‘Pagina’s’ of ‘Berichten‘ in het linkermenu van je dashboard. Zoek de pagina of het bericht dat je privé wilt maken en klik op de titel om het te bewerken.
  3. Zichtbaarheid paginaZoek de zichtbaarheidsopties: In de documentinstellingen aan de rechterkant van de editor, vind je de ‘Publiceren’ box. Klik hier op ‘Bewerken’ naast ‘Zichtbaarheid’, die standaard ingesteld staat op ‘Openbaar’.
  4. Verander de zichtbaarheid: In het dropdownmenu dat verschijnt, heb je verschillende opties: ‘Openbaar’, ‘Privé’, en ‘Wachtwoord beveiligd’. Kies ‘Privé’.
  5. Update je pagina: Nadat je de zichtbaarheid op ‘Privé’ hebt gezet, klik je op ‘Ok’ om te bevestigen en vervolgens op ‘Bijwerken’ om de wijzigingen op te slaan.

Wanneer een pagina als privé is ingesteld, kan deze alleen worden bekeken door ingelogde gebruikers met ten minste de gebruikersrol van editor of beheerder op je website. Bezoekers die niet zijn ingelogd of die niet de vereiste gebruikersrechten hebben, zullen de pagina niet kunnen zien of toegang hebben tot de inhoud.

Alternatieven

Als alternatief kun je ervoor kiezen om je pagina ‘Wachtwoord beveiligd’ te maken in plaats van privé. Met deze optie kun je een wachtwoord instellen op de pagina. Bezoekers die de pagina willen bekijken, moeten dit wachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot de inhoud.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.