Database import WP CLI

Het commando wp db import ../my_wordpress_db.sql is een voorbeeld van een WP CLI commando. Dit specifieke commando importeert een database dump in de WordPress database. Hieronder vind je de stap voor stap uitleg van het commando:

  • wp: Dit is het basiscommando dat aangeeft dat je de WP-CLI tool gebruikt.
  • db: Dit verwijst naar de database subcommand, wat betekent dat de actie die je uitvoert gerelateerd is aan de database van je WordPress site.
  • import: Dit geeft aan dat je data wilt importeren.
  • ../my_wordpress_db.sql: Dit is het pad naar het SQL-bestand dat je wilt importeren. In dit geval bevindt het bestand zich één niveau hoger in de directorystructuur dan de huidige werkdirectory.

Wanneer je dit commando uitvoert, zal WP-CLI de gegevens in het my_wordpress_db.sql bestand importeren in de huidige WordPress database, wat betekent dat alle tabellen en gegevens uit het SQL-bestand worden toegevoegd aan je database.

Dit is heel handig voor het snel herstellen van een backup of het migreren van een site naar een andere server. Je regelt dit zonder ingewikkelde codes of aanpassingen in de database via bijvoorbeeld PHPMyadmin.

Wat is WP CLI?

WP-CLI is een command line interface voor WordPress waarmee je verschillende taken kunt automatiseren en beheren zonder gebruik te maken van de webinterface. Dit is handig zijn voor een WordPress agency en website beheerders die snel en efficiënt wijzigingen willen doorvoeren op hun WordPress websites. Met WP-CLI kun je WordPress plugins en WordPress themes beheren, updates uitvoeren, posts en gebruikers aanmaken en nog veel meer, allemaal vanuit de terminal via een veilige SSH-verbinding.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.