Hoe je een domein doorstuurt in DirectAdmin

Het doorsturen van een domein kan handig zijn om verschillende redenen, zoals het consolideren van meerdere WordPress websites onder één domeinnaam of het doorverwijzen van verkeer van oudere domeinen naar een nieuwere website.

In dit artikel laten we je zien hoe je een domein doorstuurt via DirectAdmin, een populair webhosting paneel. De onderstaande Engelse termen kunnen in jouw omgeving in het Nederlands staan. De locatie is gelijk. Volg deze eenvoudige stappen om dit te bereiken:

Domein pointersStap 1: Inloggen op DirectAdmin
Om te beginnen, log in op je DirectAdmin account met de juiste inloggegevens.

Stap 2: Navigeer naar ‘Domain Pointers’
Eenmaal ingelogd, ga je naar het gedeelte ‘Advanced Features’ in het hoofdmenu. Onder dit gedeelte vind je de optie ‘Domain Pointers’. Klik hierop om door te gaan.

Stap 3: Voer de gewenste URL in
Nu ben je op de pagina ‘Domain Pointers’. Hier kun je de URL van het domein invoeren dat je wilt doorsturen. Zorg ervoor dat je de juiste domeinnaam typt.

Stap 4: Creëer het doorstuur als alias
Tijdens het invoeren van de URL heb je de mogelijkheid om het vakje ‘Create as an alias’ aan te vinken. Dit betekent dat het doorstuurde domein wordt behandeld als een alias van het hoofddomein.

Stap 5: Klik op ‘Add’
Zodra je de URL hebt ingevoerd en het vakje hebt aangevinkt (indien nodig), klik je op de knop ‘Add’ om het doorsturen van het domein te activeren.

Stap 6: Wijzig de .htaccess van het hoofddomein
Om ervoor te zorgen dat het doorsturen correct werkt, moet je de .htaccess bestanden van het hoofddomein bewerken. Voeg de volgende regels toe aan de .htaccess van het hoofddomein:

# Rewrite domeinen 
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?DOORSTUUR.nl [NC] 
RewriteRule ^(.*)$ http://HOOFDDOMEIN.nl$1 [R=301,L]

Deze regels zorgen ervoor dat alle verzoeken naar “DOORSTUUR.nl” automatisch worden doorgestuurd naar “HOOFDDOMEIN.nl” met een HTTP 301 redirect, wat aangeeft dat de doorverwijzing permanent is.

Stap 7: Opslaan en testen
Sla de wijzigingen in de .htaccess op en test de doorsturing door naar “DOORSTUUR.nl” te navigeren. Je zou nu automatisch moeten worden doorgestuurd naar “HOOFDDOMEIN.nl”.

Dit zijn de stappen om een domein door te sturen via DirectAdmin en de bijbehorende .htaccess-aanpassingen. Vergeet niet om alle instellingen zorgvuldig te controleren voordat je de doorsturing activeert, en maak altijd een back-up van je bestanden voordat je wijzigingen aanbrengt. Veel succes met je domein doorstuuring!

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.