E-mail doorsturen via Direct Admin: een stap-voor-stap gids

Het doorsturen van e-mails, ook wel ‘forwarden’ genoemd, is een handige methode voor diegenen die graag alle e-mails in één mailbox willen ontvangen. Met Direct Admin is dit proces eenvoudig en kan zowel binnen hetzelfde account als naar een extern e-mailadres, zoals Gmail, worden gedaan. Hier volgt een gedetailleerde handleiding om je te helpen bij het instellen van e-mail forwarding in Direct Admin.

Stap 1: Log in op Direct Admin
Begin met in te loggen op het Direct Admin Controlepaneel en navigeer vervolgens naar het gedeelte ‘E-Mail Management’.

Stap 2: Creëer een nieuwe E-mail Forwarder
Eenmaal binnen E-Mail Management, zoek naar de optie ‘Create new E-Mail Forwarder’ bovenin het scherm en klik erop.

Stap 3: Vul de Forwarder Name in
Bij ‘Forwarder Name’ vul je het e-mailadres in dat je wilt doorsturen. Dit is het adres waarvan alle binnenkomende e-mails zullen worden doorgestuurd naar de gekozen bestemming.

Stap 4: Kies de Bestemming
Bij ‘Destination Email’ typ je het adres in waar je de e-mails naar wilt doorsturen. Dit kan een intern of extern e-mailadres zijn, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 5: Afronden
Na het invullen van de benodigde gegevens, klik op ‘Create’ om het proces te voltooien. Nu zullen alle e-mails die naar het opgegeven adres worden verzonden, worden doorgestuurd naar de gekozen bestemming.

Aandachtspunten

Het is cruciaal om te weten dat deze manier van doorsturen soms als minder ideaal wordt beschouwd. Veel servers kunnen de doorgestuurde e-mails als spam markeren, vooral als er veel e-mails worden doorgestuurd. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om het SPF-record correct in te stellen en DMARC- en DKIM-records toe te voegen waar mogelijk om de deliverability te verbeteren.

Alternatieve Methoden

Hoewel Direct Admin een uitstekend platform is voor e-mail forwarding, zijn er ook andere manieren en platforms beschikbaar die vergelijkbare diensten aanbieden, zoals cPanel en Plesk. Deze kunnen verschillende interfaces en instellingen hebben, dus het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen die specifiek zijn voor het gekozen platform.

Conclusie

E-mail forwarding via Direct Admin is een intuïtief proces dat gebruikers in staat stelt om hun e-mails efficiënt te beheren. Door deze stap-voor-stap handleiding te volgen, kunnen gebruikers gemakkelijk e-mails doorsturen naar de gewenste bestemming, hetzij intern of extern. Echter, om problemen met spammarkering te vermijden, is het belangrijk om alle noodzakelijke records correct in te stellen en alternatieve methoden te overwegen indien nodig.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.