Wanneer je merkt dat je website of webshop niet naar behoren functioneert, kan het frustrerend zijn om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Gelukkig biedt DirectAdmin een handige tool genaamd de errorlog, waarmee je foutmeldingen en problemen kunt identificeren die zich voordoen tijdens het uitvoeren van je website.

Hieronder volgen stapsgewijze instructies over hoe je de errorlog in DirectAdmin kunt bekijken en gebruiken om eventuele problemen op te sporen en op te lossen. De Engelse termen die je hieronder vind kunnen in jouw hosting omgeving in het Nederlands staan afhankelijk van de instellingen van je WordPress hosting provider.

Hoe bekijk je de errorlog in DirectAdmin?

Stap 1: Log in op DirectAdmin
Om toegang te krijgen tot de errorlog, dien je eerst in te loggen op je DirectAdmin-account. Zorg ervoor dat je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt om toegang te krijgen tot je DirectAdmin dashboard.

Stap 2: Navigeer naar site summary / statistics / logs
Eenmaal ingelogd, zoek je naar de optie ‘Site Summary / Statistics / Logs’. Deze bevindt zich meestal in het navigatiemenu aan de linkerzijde van het scherm. Klik erop om toegang te krijgen tot de logs.

Errorlog directadmin

Stap 3: Selecteer het aantal regels
Binnen de logsectie kun je kiezen om 10 of 100 regels te bekijken. Het is handig om met 10 regels te beginnen, omdat dit overzichtelijker is en je snel de specifieke fouten kunt identificeren. Klik op de gewenste optie om het logbestand te openen.

Stap 4: Analyseer de errorlog
Nu kun je de errorlog bekijken. Als het logscherm wit is, betekent dit meestal dat er op dat moment geen errors zijn geregistreerd. Dit is een geruststellend teken, maar als je website problemen ervaart, is het waarschijnlijk dat je eerder gegenereerde logbestanden moet doorzoeken om eventuele eerdere fouten te vinden.

Het kan ook zijn dat je eerst de debug in WordPress moet inschakelen via wp-config.php.

Stap 5: Identificeer de foutmeldingen
Als er regels in de errorlog verschijnen, is het tijd om ze te analyseren. Vaak kun je aan de hand van de informatie in de logregels achterhalen welke plugin problemen veroorzaakt of welke bronnen niet correct worden geladen. Zoek naar specifieke foutmeldingen of waarschuwingen die je een aanwijzing kunnen geven over waar het fout gaat.

Het doorgronden van de errorlog kan soms technische kennis vereisen, vooral als het om complexe problemen gaat. Als je de foutmeldingen niet begrijpt of hulp nodig hebt bij het oplossen van de problemen, is het raadzaam om contact op te nemen met je hostingprovider of een webontwikkelaar voor deskundig advies en ondersteuning. Eventueel kun je de errorlog analyseren met Screaming Frog.

Het bekijken van de errorlog in DirectAdmin is een essentiƫle stap bij het oplossen van problemen met je website of webshop. Het helpt je bij het identificeren van de bron van problemen, zodat je snel stappen kunt ondernemen om ze op te lossen en je website weer soepel te laten draaien.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.