FacetWP is een populaire WordPress plugin die gebruikt wordt om geavanceerde zoek- en filterfunctionaliteiten aan websites toe te voegen. Het toevoegen van een filter aan FacetWP kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren door het makkelijker te maken voor bezoekers om door inhoud te bladeren en te zoeken.

FacetWP

Voordat je filters kunt toevoegen, moet je ervoor zorgen dat je de FacetWP plugin geïnstalleerd en geactiveerd is op je WordPress website. Ga naar het WordPress dashboard, selecteer ‘Plugins’ en upload de premium plugin FacetWP.  Installeer en activeer de plugin.

Aanmaken nieuwe facet

Ga naar de FacetWP interface in je WordPress dashboard. Kies ‘Facets’ en klik op ‘Nieuwe toevoegen’. Geef je nieuwe facet een goede duidelijke naam, wat helpt bij het aanpassen later in de backend van je webshop.

FacetWP facets

Facet Type kiezen

Kies een facettype dat je nodig hebt. FacetWP biedt verschillende types zoals checkboxes, dropdowns, date ranges en zoekbalken. Elk type heeft zijn eigen instellingen en functionaliteiten. Hier vind je een overzicht van FacetWP zelf met alle facets beschreven.

Configureren van Facet instellingen

Configureer de facetinstellingen naar jouw voorkeur. Kies de gewenste gegevensbron (zoals berichten, pagina’s of aangepaste berichttypes) en het instellen van andere opties zoals sorteervolgorde, labels en of meervoudige selectie toegestaan is.

FacetWP in je webshop laden

Na het aanmaken en configureren van de facet, moet je deze op je website plaatsen. Dit kan gedaan worden door de bijbehorende shortcode te kopiëren en te plakken op de gewenste locatie op je site.

FacetWP shortcode

Je kunt de facet ook toevoegen via widgets als je thema widgetgebieden ondersteunt.

FacetWP shortcodes

Integratie met je content

Zorg ervoor dat de Facet correct werkt met je content. Dit kan betekenen dat je moet controleren of je berichten en pagina’s goed zijn getagd en gecategoriseerd, zodat de facetten effectief kunnen filteren.

Na het plaatsen van de facet, is het belangrijk om deze natuurlijk goed te testen om te zorgen dat het correct werkt. Bekijk hoe het filter zich gedraagt met verschillende selecties en pas indien nodig de instellingen aan.

Geavanceerde opties

FacetWP biedt geavanceerde opties voor gebruikers die meer controle en aanpassing willen. Dit kan het aanpassen van de CSS omvatten voor een betere integratie met je website design, of het gebruik van hooks en filters voor meer geavanceerde functionaliteit.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.