Het invoegen van Contact Form 7 formulieren op je website

Het toevoegen van een Contact Form 7 formulier aan je WordPress website is een essentiële stap om interactie met je bezoekers mogelijk te maken. Deze populaire plugin maakt gebruik van shortcodes om formulieren in te sluiten in pagina’s, berichten, of zelfs in widgets. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Stap 1: Installeer Contact Form 7

Voordat je een formulier kunt toevoegen, moet je zorgen dat de Contact Form 7-plugin is geïnstalleerd en geactiveerd op je WordPress-site. Als je dit nog niet hebt gedaan, kun je de plugin vinden in de WordPress-pluginbibliotheek en deze installeren.

Stap 2: Maak een formulier

Nu je de plugin hebt geactiveerd, kun je beginnen met het maken van je formulier. Ga naar de WordPress-beheerder en zoek in het linker zijmenu naar “Contact.” Klik op “Contactformulieren” om naar het beheergedeelte van Contact Form 7 te gaan.

Hier kun je een nieuw formulier maken of een bestaand formulier bewerken. Als je een nieuw formulier wilt maken, klik je op “Nieuw Toevoegen.” Je wordt doorgestuurd naar de formulier editor, waar je de velden en instellingen van je formulier kunt aanpassen.

Stap 3: Ontvang de Shortcode

Na het aanmaken of bewerken van je formulier, zie je bovenaan de pagina een shortcode zoals [contact-form-7 id=”123″ title=”Contactformulier 1″]. Dit is de code die je moet kopiëren en plakken op de pagina, het bericht of de widget waar je het formulier wilt weergeven.

Stap 4: Voeg de shortcode toe aan je pagina, bericht of widget

Nu je de shortcode hebt, kun je het formulier toevoegen aan de gewenste locatie op je website. Dit kan een pagina, een bericht of zelfs een widget zijn.

  • Voor pagina’s en berichten: Ga naar de bewerkingspagina van de pagina of het bericht waar je het formulier wilt invoegen. Plak eenvoudig de shortcode op de gewenste locatie in de teksteditor en sla de wijzigingen op.
  • Voor widgets: Als je het formulier wilt weergeven in een widget, ga dan naar “Weergave” en selecteer “Widgets” in het WordPress-dashboard. Sleep een “Tekst”-widget naar de gewenste widgetruimte en plak de shortcode in het tekstvak van de widget. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Stap 5: Bekijk en test je formulier met contact form 7

Nu je het formulier hebt toegevoegd, kun je de pagina of het bericht bekijken om te controleren of het correct wordt weergegeven. Zorg ervoor dat alle velden en instellingen naar behoren werken.

Gefeliciteerd, je hebt met succes een Contact Form 7 formulier toegevoegd aan je WordPress website! Met behulp van shortcodes kun je nu formulieren op verschillende locaties weergeven en interactie aangaan met je bezoekers.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.