URL-redirects

Bij het bezoeken van een website is het invoeren van de volledige URL vaak overbodig. Net zoals de meerderheid van internetgebruikers, typt men simpelweg het domein in; bijvoorbeeld ‘desampler.nl’ in plaats van de volledige URL ‘https://www.desampler.nl‘ wanneer je deze website wilt bezoeken.

Automatische doorverwijzing naar HTTPS

Als zowel de hosting server als WordPress correct zijn geconfigureerd, wordt de gebruiker automatisch naar de beveiligde HTTPS-versie van de website geleid. Hierdoor verschijnt er een slotje in de adresbalk van de browser, wat duidt op een veilige verbinding. Toch komen wij dagelijks nog WordPress websites tegen waarbij deze functie niet of incorrect is ingesteld.

De oplossing is best simpel en is alleen het toevoegen van een stukje code aan het .htaccess-bestand op de server, of het instellen van een voorkeursdomein in het controlepaneel zoals bijvoorbeeld DirectAdmin. Hierdoor kan de bezoeker genieten van een veilige browse-ervaring en wordt deze correct doorverwezen.

Redirect testen

Om te controleren of de redirects goed zijn ingesteld, kun je de URL testen op https://redirect-checker.org. Hierbij wordt aangeraden om ‘http://jouwdomein.nl‘ in te voeren om te zien of er een 301 redirect getoond wordt.

Deze goed ingestelde 301 redirects zijn heel belangrijk omdat incorrecte of ontbrekende redirects consequenties kunnen hebben voor de vindbaarheid van de website in Google.

SEO en redirects op de server

Wanneer 301-redirects niet juist zijn ingesteld voor alle domeinvarianten, kan Google meerdere versies van de website afzonderlijk indexeren. Dit kan resulteren in een suboptimale SEO-prestatie en de online zichtbaarheid beïnvloeden. Het is dus echt belangrijk om deze redirects correct in te stellen om de zoekmachinevriendelijkheid van de website te waarborgen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.