Het instellen van 301 redirects is een belangrijk aspect van websitebeheer en SEO-optimalisatie. Een 301 redirect wordt gebruikt om verkeer naar een nieuwe URL om te leiden als de originele pagina niet meer beschikbaar is of is verplaatst. In deze uitgebreide gids leggen we uit hoe je dit kunt doen met de Redirection plugin voor WordPress.

Redirection plugin in WordPress voor 301 redirects

Een 301 redirect is een permanente omleiding van de ene URL naar de andere. Dit wordt meestal gedaan wanneer een webpagina, bericht of product in WooCommerce is verwijderd of verplaatst naar een andere locatie. Het instellen van 301 redirects helpt om de linkwaarde van de oude pagina over te dragen aan de nieuwe en voorkomt dat bezoekers op een 404-foutpagina terechtkomen.

Installatie van de Redirection Plugin

Om te beginnen, moet je de Redirection plugin installeren op je WordPress website. Dit kan je doen door naar het gedeelte ‘Plugins’ te gaan in je WordPress-dashboard, te zoeken naar ‘Redirection’, en de plugin te installeren en te activeren. Je kunt de plugin ook gratis hier downloaden.

Redirection

Redirects instellen in de plugin

Zodra de WordPress plugin is geactiveerd, zal een nieuw menu-item ‘Redirection’ beschikbaar zijn in het WordPress dashboard. Hier kun je nieuwe redirects instellen en bestaande beheren.

Redirection

  1. Ga naar ‘Redirection’ in het WordPress-dashboard.
  2. Klik op ‘Add New’ om een nieuwe redirect toe te voegen.
  3. Vul de URL van de oude pagina in bij ‘Source URL’ en de URL van de nieuwe pagina bij ‘Target URL’.
  4. Klik op ‘Add Redirect’ om de redirect op te slaan.

Redirections plugin video

Waarom 301 redirects maken?

Het correct implementeren van 301 redirects is belangrijk voor het behoud van de SEO-waarde van een website. Wanneer een pagina wordt verwijderd of verplaatst zonder een redirect in te stellen, gaan alle opgebouwde backlinks en opgebouwde waarde in de zoekmachines verloren, wat een negatieve invloed kan hebben op de zoekmachine-rangschikking van de website.

Bovendien verbetert het gebruik van 301 redirects de gebruikerservaring doordat bezoekers automatisch naar de relevante pagina worden geleid in plaats van naar een foutpagina.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.