Het instellen van automatische updates via Installatron, een populaire applicatie-installatie- en beheertool die vaak wordt gebruikt in webhosting omgevingen voor bijvoorbeeld WordPress, kan vrij eenvoudig worden gedaan.

Installatron

Automatische updates via Installatron

  1. Log in op je hosting control panel: dit is meestal cPanel, Plesk, of een vergelijkbaar webhosting beheerpaneel waar Installatron beschikbaar is.
  2. Open Installatron: zoek in het control panel naar Installatron of de applicatie installer sectie. Klik op Installatron om het te openen.
  3. Beheer bestaande installaties: in Installatron, zoek naar een sectie die iets zegt als ‘mijn toepassingen’, ‘beheer toepassingen’, of iets vergelijkbaars. dit toont een lijst van alle applicaties die je hebt geïnstalleerd met Installatron.
  4. Selecteer de applicatie: klik op de applicatie waarvoor je automatische updates wilt instellen.
  5. Vind de update instellingen: in de beheerinterface van de applicatie, zoek naar instellingen of opties gerelateerd aan updates. dit kan variëren afhankelijk van de versie van installatron en het soort applicatie.
  6. Configureer automatische updates: kies de optie om automatische updates in te schakelen. je kunt meestal selecteren welk type updates je automatisch wilt laten toepassen (bijvoorbeeld beveiligingsupdates, minor updates, of alle updates).
  7. Sla de instellingen op: zorg ervoor dat je alle wijzigingen opslaat.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel automatische updates nuttig zijn voor het onderhouden van de veiligheid en functionaliteit van je website, het ook risico’s met zich mee kan brengen. Soms kunnen updates conflicteren met je bestaande website configuratie of plugins. Het is daarom aan te raden om ook regelmatig back-ups te maken van je website, zodat je gemakkelijk kunt herstellen in het geval dat een update problemen veroorzaakt. Mocht je dit niet zelf willen doen overweeg dan ons WordPress onderhoud af te sluiten.

Uitschakelen via wp-config.php

Je kunt de automatische updates instelling overschrijven via wp-config.php. Hoe dit werkt vind je hier. Uiteraard kun je ook het WordPress onderhoud aan ons uitbesteden zodat jij altijd zeker weet dat je website online en veilig is.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.