De analytics functie van Rank Math, een populaire SEO-plugin voor WordPress, biedt diverse mogelijkheden om je website en SEO advies te analyseren en te verbeteren.

Rank Math analytics

Wat zie je in de Rank Math analytics? Wij hebben een aantal opties op een rijtje gezet voor je.

Verkeersanalyse: Rank Math integreert met Google Analytics, waardoor je direct vanuit je WordPress dashboard toegang krijgt tot belangrijke verkeersgegevens. Dit zijn o.a. paginaweergaven, sessies, bouncepercentage, en meer.

Zoekwoord rankings: Een van de meest waardevolle functies is de mogelijkheid om te zien waar je pagina’s en berichten ranken in zoekmachines voor specifieke zoekwoorden. Dit helpt bij het bijhouden van je SEO-voortgang en het identificeren van kansen voor verbetering.

Rank math analytics

SEO prestatie analyse: De tool biedt inzichten in hoe goed je content is geoptimaliseerd voor zoekmachines, inclusief zaken als metatitels, beschrijvingen, en gebruik van focuszoekwoorden.

Google Search Console integratie: Je kunt de gegevens van Google Search Console bekijken binnen Rank Math. Dit is onder andere informatie over zoekopdrachten, kliks, impressies, en de gemiddelde positie van je website in zoekresultaten.

Index status: Rank Math laat je zien welke pagina’s van je website zijn geïndexeerd door Google en eventuele indexatiefouten, zodat je snel problemen kunt oplossen.

404 monitor: Deze functie houdt niet-gevonden fouten bij, 404 fouten, wat handig is om gebroken links of verwijderde pagina’s die nog steeds verkeer ontvangen, te identificeren en te repareren met een 301 redirect.

Rich Snippets analyse: Rank Math biedt ook analyses voor rich snippets, zodat je kunt zien hoe je content verschijnt in de zoekresultaten en dit kunt optimaliseren voor een betere zichtbaarheid.

Site Analytics Rank Math

Historische vergelijking: Je kunt historische gegevens bekijken en vergelijken om trends en veranderingen in je websiteverkeer en SEO-prestaties te analyseren.

Gebruiksvriendelijke rapporten: De analytics SEO rapporten zijn door Rank Math ontworpen om gemakkelijk te begrijpen te zijn.

Geautomatiseerde e-mailrapporten: Er is ook een optie om regelmatige SEO-prestatierapporten via e-mail te ontvangen, wat handig kan zijn voor het bijhouden van voortgang.

Handige functies voor ieder webdesign bureau wat hun klanten wil voorzien van de juiste SEO tips.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.