Wat is RankMath?

RankMath is  een gebruiksvriendelijke SEO-plugin voor WordPress websites. Het is gemaakt om websites te helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid en rankings in zoekmachines zoals Google. RankMath biedt een reeks tools en functies die de SEO-prestaties van een website automatiseren en optimaliseren.

RankMath gratis of pro?

RankMath en RankMath Pro zijn beide versies van de populaire SEO-plugin voor WordPress, maar ze verschillen in functionaliteit en doelgroep. Beiden kun je ze prima gebruiken om bijvoorbeeld een blog met het beste stoofvlees recept. Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen.

RankMath (Gratis Versie)

 1. Basisfunctionaliteiten: De gratis versie van RankMath biedt een solide basis voor SEO met functies zoals on-page SEO-analyse, XML-sitemaps, en basis rich snippets.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: Het is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden, met een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface.
 3. Integratie met Google Analytics: Basisintegratie is beschikbaar, waardoor gebruikers hun websiteverkeer en -prestaties kunnen volgen.
 4. Ondersteuning: RankMath biedt standaard klantenondersteuning voor de gratis versie, wat voldoende is voor de meeste standaardgebruikers.

RankMath Pro (Betaalde versie)

 1. Geavanceerde Functionaliteiten: RankMath Pro biedt uitgebreidere functies, zoals geavanceerde rich snippets, gedetailleerde SEO-analyses, en verbeterde sociale media-integratie.
 2. WooCommerce SEO: Voor e-commerce websites biedt RankMath Pro gespecialiseerde WooCommerce SEO-opties, wat essentieel is voor online winkels.
 3. Meerdere Focus Keywords: Gebruikers kunnen meerdere focus-trefwoorden optimaliseren, wat een voordeel is voor geavanceerde SEO-strategieën.
 4. Google Trends Integratie: RankMath Pro integreert met Google Trends, wat helpt bij het identificeren van trending trefwoorden en onderwerpen.
 5. 24/7 Premium Ondersteuning: De Pro-versie biedt premium ondersteuning met snellere reactietijden en meer gepersonaliseerde hulp.
 6. Content AI: Een functie die inhoudssuggesties en verbeteringen biedt gebaseerd op kunstmatige intelligentie.
 7. Google AdSense Earning History: RankMath Pro biedt inzicht in Google AdSense-inkomsten, wat nuttig is voor sites die inkomsten genereren via advertenties.

Conclusie

De keuze tussen RankMath en RankMath Pro hangt af van de behoeften en het budget van de website-eigenaar. Voor kleine websites of bloggers die net beginnen, kan de gratis versie voldoende zijn. Echter, voor websites die geavanceerdere SEO-functies nodig hebben, zoals e-commerce sites, grote blogs of bedrijfswebsites, biedt RankMath Pro waardevolle extra functionaliteiten en ondersteuning.

Vraag eens bij je webdesign bureau of zij misschien een developer licentie hebben die je mag gebruiken.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.