Een bekend probleem binnen WordPress waar veel webdesigners last van hebben. Het wordt daarom ook ‘het witte scherm van de dood’ genoemd. Er verschijnt een leeg wit scherm zonder een enkele foutmelding.

Erg frustrerend omdat de gebruiker geen idee heeft wat er misgaat! Het probleem wordt vaak veroorzaakt door scripts die de PHP-geheugenlimiet van de server overschrijden. Ook het WordPress thema of een plugin met problemen kan een wit scherm in WordPress veroorzaken.

Wit scherm in WordPress oplossen

Als eerste kun je proberen om in het wp-config bestand de debug mode aan te zetten.

Dit doe je door de volgende code te wijzigen. Deze regel staat waarschijnlijk in je wp-config.php bestand:

define(‘WP_DEBUG’, false)

Wijzig deze in define(‘WP_DEBUG’, true), nu krijg je een foutmelding die aangeeft welk bestand problemen veroorzaakt.

Debuggen in WordPress

Probeer eventueel het geheugen te beperken via .htaccess of wp-config.php. Mocht dit allemaal niet werken, probeer het dan door een ander standaard-thema van WordPress zoals Twenty Twentyone te activeren. Eventueel kun je via Filezilla FTP tijdelijk je huidige themamap hernoemen naar bijvoorbeeld old-theme.

Als dit allemaal niet helpt, kun je alle plug-ins via FTP (zoals bijvoorbeeld Filezilla) uitschakelen, mogelijk geeft een corrupte plugin problemen. Dit werkt hetzelfde als de themamap hernoemen. Als geen enkele van deze oplossingen helpt, kun je overwegen om WordPress te herinstalleren, mogelijk is je WordPress-installatie corrupt geraakt.

Dit doe je door de originele bestanden opnieuw te uploaden naar je FTP server en de oude te overschrijven. Als alle genoemde oplossingen niet werken zit er niets anders op dan een back-up terug te plaatsen. Die heb je wel gemaakt toch? De voorkeur is om een backup op serverniveau via DirectAdmin of cPanel terug te zetten.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.