WooCommerce is een populaire e-commerce plug-in voor in een WordPress website. Soms moet je WooCommerce echter volledig van je WordPress website verwijderen, bijvoorbeeld als je overstapt naar een andere oplossing voor een webshop of je stopt met je webshop.

In dit artikel vind je een stap-voor-stap gids om WooCommerce te verwijderen.

WooCommerce verwijderen

Voordat je begint, maak altijd een volledige back-up van je WordPress website. Dit zorgt ervoor dat je alle gegevens kunt herstellen in geval van een fout. Na de backup ga je naar het WordPress dashboard, navigeer naar ‘Plug-ins’ en deactiveer je de WooCommerce plugin.

WooCommerce gegevens en instellingen verwijderen

Om alle gegevens en instellingen van WooCommerce te verwijderen, voeg je de volgende regel toe aan je wp-config.php bestand:

define ( 'WC_REMOVE_ALL_DATA', true);

Dit zorgt ervoor dat bij het verwijderen van de plug-in, alle WooCommerce gerelateerde gegevens zoals producten, instellingen, en bestellingen ook worden verwijderd.

Database opschonen

  1. Controleer de database: Na het verwijderen van WooCommerce is het verstandig om je database te controleren op overgebleven tabellen. Dit kun je doen via phpMyAdmin. Zoek naar tabellen met het ‘wp_woocommerce’ prefix en verwijder deze indien nodig handmatig.
  2. Controleer je bestanden: Controleer ook je wp-content map op overgebleven WooCommerce-bestanden en mappen. Verwijder deze indien nodig.

WP-Config opschonen

Na het verwijderen van WooCommerce, verwijder de regel

define( 'WC_REMOVE_ALL_DATA', true);

uit je wp-config.php bestand. Dit voorkomt problemen als je in de toekomst besluit WooCommerce opnieuw te installeren.

Voor meer informatie over het installeren en de-installeren van WooCommerce, bezoek de officiƫle documentatie op WooCommerce Documentatie.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.