WordPress is een geweldig CMS om een website te bouwen. Daar hebben wij toch geen discussie meer over? Mocht je hier nog aan twijfelen dan nodig ik je graag uit om jouw wensen te bespreken. Maar het wordt pas echt een compleet systeem als je de benodigde plugins gevonden hebt die de mogelijkheden toevoegen die jij nodig hebt.

Wil dat zeggen dat je zomaar alle plugins moet installeren die je tegenkomt? Zeker niet! Denk na of je iets echt met een plugin op moet lossen of dat er mogelijk nog andere mogelijkheden zijn om de oplossing te bereiken.

Er zijn heel veel gratis plugins te vinden die functionaliteiten toevoegen. Al eerder schreef ik over diverse betaalde plugins vanaf Codecanyon.net die voor een klein bedrag te downloaden zijn. Houd er wel rekening mee dat je voor iedere website waar je de plugin gebruikt een losse licentie aan moet schaffen. Dit is vooral voor de webdesigners onder ons een belangrijk punt. Want ja, het werkt prima als je de plugin installeert op meerdere websites, maar hoe fair is dat naar de ontwikkelaar die tijd gestoken heeft in het ontwikkelen van een plugin? Ook hij/zij wil graag eten en werkt daar hard voor.

Twijfel je nog over een bepaalde plugin? Er is een aantal zaken die je kunt checken voordat je tot de aanschaf van een plugin voor WordPress of WooCommerce overgaat.

  1. Bekijk wanneer deze voor het laatst geüpdatet is. Rechts in de pagina van een plugin op Codecanyon zie je ‘last updated’. Als dit meer dan een aantal maanden geleden is wil dit niet perse zeggen dat het en slechte ontwikkelaar is, dit is zeker ook afhankelijk van de functionaliteiten die er nodig zijn. Maar het is wel een plusje om meer onderzoek te gaan doen.
  2. Bekijk het tabblad comments. Hier vind je terug hoe actief de ontwikkelaar reageert op vragen. Dit zijn vaak pre-sale vragen van mensen die de plugin willen kopen. Als hier nooit gereageerd word is dit ook een teken dat er niet actief gesupport word. Mochten er veel support vragen staan dan kan dit ook betekenen dat er op het (meestal) besloten supportforum niet actief gereageerd word door de makers.
  3. Bekijk de item rating. Is een plugin met een negatieve beoordeling meteen slecht? Zeker niet. Kijk vooral waarom mensen negatief zijn. En de verhouding tussen negatief en positief is uiteraard ook van belang. 4 negatieve beoordelingen tegenover 500 positieve beoordelingen zegt mogelijk meer over de beoordelaars dan over de plugin.
  4. Bekijk het aantal sales. In combinatie met de laatste update-datum geeft dit een goed beeld van de populariteit van de plugin. Het is niet helemaal 100% aan elkaar te linken en is zeker afhankelijk van het type plugin. Een WooCommerce plugin zal waarschijnlijk minder verkocht worden dan een populaire WordPress plugin aangezien veel meer mensen WordPress gebruiken zonder WooCommerce.

FlowFlow Social Stream

Veel van mijn klanten vragen hoe ze hun social media posts kunnen tonen op de website. In principe beperk ik dit het liefst omdat het vaak voor vertraging zorgt om alle social media kanalen op te halen.

Recent ontdekte ik de plugin FlowFlow Social Stream. Deze geeft de mogelijkheid om alle kanalen op 1 pagina weer te geven. Het grote voordeel is dat je de posts een behoorlijk aantal uren kunt cachen. Want waarom zou bij ieder bezoek gecheckt moeten worden of er nieuwe posts geplaatst zijn?

Flow Flow social plugin

Voorbeeld Flow Flow social plugin op Rockportink.com

De mogelijkheden van deze plugin zijn eindeloos. Je hebt veel keuze in weergaves. Als het niet voldoet kun je altijd zelf met CSS aan de slag om de perfecte weergave te creëren die binnen jouw huisstijl past.

Bekijk de plugin FlowFlow Social Stream*

Go Pricing WordPress responsive pricing tables

Voor veel bedrijven is een prijstabel absoluut van toegevoegde waarde, denk aan massages, hosting of een maandelijks abonnement op de sportschool. Je maakt het je bezoekers gemakkelijk om bijvoorbeeld verschillende pakketten te vergelijken en voorkomt dat het onoverzichtelijk wordt. Nu kan een tabel op desktop er perfect uitzien maar responsive zal dit een ramp zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor. Of eigenlijk twee.

Je kunt weer zelf met CSS aan de slag om de tabel responsive te maken of je koopt de Go Pricing WordPress responsive pricing tables. Deze lost het probleem van het niet responsive zijn keurig voor je op.

De plugin is vrij eenvoudig in te stellen en kent ook weer heel veel mogelijkheden om de weergave aan te passen. Een voorbeeld vind je op https://totalbodycenter.nl. Er zijn heel veel instelmogelijkheden en je kunt de style helemaal zelf aanpassen naar jouw wens.

Bekijk de plugin van Go Pricing WordPress responsive pricing tables*

Timetable Responsive Schedule for WordPress

Het vorige punt schreef ik al over tabellen die moeilijk tonen op mobiel. Je kunt je voorstellen dat een yogaschool of sportschool hun lessen overzichtelijk wil tonen aan hun klanten. Zodat zij direct op desktop en mobiel kunnen zien wanneer welke lessen zijn. D

Tabel mobiel WordPressaar is deze plugin uitermate geschikt voor! Ik heb deze onder andere op de website van de sportschool van Totalbodycenter.nl in Waddinxveen gebruikt voor het weergeven van de lessen.

Het allermooiste aan deze plugin vind ik dat er op mobiel automatisch geswitcht wordt naar een eenvoudige tabel.

Hier vind je een screenshot van de desktop versie en van de mobiele weergave van het rooster van de lessen.Tabel desktop WordPress

Bekijk de plugin Timetable Responsive Schedule for WordPress*

Gravity Forms PDF

Wij zijn enorme fans van Gravity Forms, het is zo ongeveer de meest veelzijdige plugin waarmee je allerhande formulieren kunt bouwen en koppelen aan verschillende diensten, eerder schreven we er al over in deze blog over Gravity Forms.

Regelmatig krijg ik de vraag of er ook een PDF bevestiging naast of in plaats van de standaard bevestiging gestuurd kan worden naar de klant die het formulier instuurt. En ook hiervoor is een oplossing.

GravityPDF.com bied een gratis plugin voor het toevoegen van een preview in PDF. Mocht je meer willen dan verkopen zij ook diverse extensies, zoals diverse templates en andere extensies voor bijvoorbeeld een preview in het formulier.

Bekijk de plugin van GravityPDF (een licentie voor Gravity Forms bestel je direct hier)

Woo Gift: Advanced WooCommerce Gift Plugin

Als je een WooCommerce webshop hebt is het zeker een goede optie om bezoekers bij bestelling van een x bedrag een cadeautje bij de bestelling te voegen. Het kan een trigger voor bezoekers zijn om de gemiddelde bestelwaarde te laten stijgen.

Woo Gift

De plugin werkt heel simpel. Je stelt in wanneer bezoekers te zien krijgen dat ze een gratis cadeautje krijgen en als de bestelwaarde bereikt is kun je door middel van een popup ook de keuze geven in cadeaus. Daarnaast zijn er nog diverse andere voorwaarden en opties die je in kunt stellen, het gaat te ver om deze allemaal hier uit te schrijven.

Bekijk de plugin Woo Gift*

Conclusie

Van Codecanyon* kun je enorm veel plugins halen. Ik hoop dat je aan de bovenstaande plugins iets hebt gehad. In deze blog heb ik affiliate links gebruikt naar de bovenstaande plugins.

Heb je aanvullingen? Laat het gerust weten middels een reactie onder deze blog. Mocht je andere plugins hebben die je regelmatig gebruikt laat het ook weten, wij staan altijd open voor goede suggesties.